Νάξος: Συνεχίζεται το έργο αποκατάστασης του κρηπιδώματος στη Μυρτιδιώτισσα – Πότε θα ολοκληρωθεί (video-δηλώσεις)

Newsroom
23/04/2024 01:42
 
 
 

 

«Στόχος μας είναι σε αυτά τα 38 μέτρα μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχουν τοποθετηθεί τα μπλόκια, κάτι το οποίο είναι μεγάλη εξασφάλιση για να μη δημιουργηθούν “απρόοπτα”»

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς το έργο της αποκατάστασης του κρηπιδώματος στη χερσαία ζώνη του λιμένα Νάξου, στη Μυρτιδιώτισσα, με την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο να κάνει προσπάθειες πριν από το Πάσχα να έχουν ολοκληρωθεί κάποιες απαραίτητες εργασίες, ώστε κατά τη διακοπή των εργασιών λόγω των αργιών, ο χώρος να είναι ασφαλής για τους πολίτες.

«Προσπαθούμε αυτά τα 38 μέτρα που είναι από την κύρια προβλήτα προς το μικρό προβλήτα, να τα έχουμε εξασφαλίσει, για να μην έχουμε τις υποσκαφές, αυτές που έχουμε σήμερα και τους κινδύνους αυτούς που υπάρχουν για το δρόμο, μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, Μεγάλη Πέμπτη που θα σταματήσουμε τις εργασίες λόγω του Πάσχα ούτως ώστε να μην προκύψει κανένα απρόοπτο τις μέρες που θα λείπουμε» σημείωσε σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο naxostimes.gr μηχανικός του έργου.

Πρόσθεσε ότι αμέσως μετά το Πάσχα οι εργασίες θα ξεκινήσουν και πάλι με το άλλο κομμάτι της χερσαίας ζώνης που είναι 110 μέτρα από τον προβλήτα, προς το αλιευτικό καταφύγιο. «Θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε τις εργασίες ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια και το μικρότερο δυνατόν πρόβλημα όχλησης στην πόλη» υπογράμμισε.

«Καταλαβαίνουμε ότι είναι η αιχμή της τουριστικής περιόδου, αλλά δεν ευθυνόμαστε εμείς τη στιγμή που το έργο καθυστέρησε λόγω της αρχαιολογίας για 33 ημέρες. Αν δεν είχαμε αυτή την καθυστέρηση, θα μπορούσαμε να έχουμε ολοκληρώσει έγκαιρα τις εργασίες, στους χρόνους που είχαν προκαθοριστεί ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην πόλη», τόνισε.

Εξήγησε επίσης ότι εκτός του ότι προέκυψαν «περισσότερες και απρόβλεπτες εργασίες» την εξέλιξη των εργασιών και την απόδοση των μηχανημάτων επηρεάζει αρνητικά και η ολοένα και αυξανόμενη κίνηση στο λιμάνι.

«Δεν μπορούμε παραδείγματος χάριν να αδειάσουμε τις φορτηγίδες διότι συνεχώς έρχονται πλοία με κόσμο αυτή την περίοδο, ενώ όταν ήρθαμε εμείς και ξεκινήσαμε το έργο και μέχρι τέλος Μαρτίου, ήταν τρία-τέσσερα τα πλοία την ημέρα, τώρα είναι περισσότερα από είκοσι την ημέρα, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να εργαζόμαστε συνεχώς αφού κάθε φορά που υπάρχει κίνηση στο λιμάνι, οι εργασίες διακόπτονται. Επομένως αυτό προκαλεί μία επίσης μεγάλη καθυστέρηση που μειώνει την απόδοση και της εργασίας και των μηχανημάτων μας αυτή την περίοδο».

Σχετικά με το εάν το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι ή θα παύσουν οι εργασίες, όπως δήλωσε ο μηχανικός του έργου στόχος είναι μέχρι το τέλος Ιουνίου «μέχρι την ανωδομή δηλαδή εκεί που ήταν το λιθόστρωτο να έχει ολοκληρωθεί, έτσι ώστε οι εργασίες που θα υπολείπονται να είναι μόνο το πεζοδρόμιο, το οποίο θα έχει μια σχετικά μικρή επιβάρυνση και όχι τόσο μεγάλη όσο η σημερινή κατάσταση».

Ερωτώμενος για το πότε θα φύγει η μπίγα από το έργο, υπογράμμισε ότι αυτή θα μείνει μέχρι να τοποθετηθεί και το τελευταίο μπλόκι.

«Ουσιαστικά ο στόχος μας είναι σε αυτά τα 38 μέτρα μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχουν τοποθετηθεί τα μπλόκια, κάτι το οποίο είναι μεγάλη εξασφάλιση για να μη δημιουργηθούν “απρόοπτα”».

Διευκρίνισε, ότι οι προσπάθειες που γίνονται αποσκοπούν ώστε να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες μέχρι το καλοκαίρι «αφού» όπως είπε «θα είναι δύσκολο για εμάς να σταματήσουν οι εργασίες και να συνεχιστούν μετά. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα».

Τέλος υπογράμμισε την πολύ καλή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.179 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*