“Μαζί Αλλάζουμε”: Αναβλήθηκε η συζήτηση για το λιμάνι μετά την παρέμβαση της αντιπολίτευσης

«έργα Ανάπτυξης λιμένα Νάξου»
Άκης Αξαόπουλος
13/05/2020 21:25
 
 
 

 

Μετά την έγκαιρη παρέμβαση σύσσωμης της αντιπολίτευσης δε συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων το θέμα «Γνωμοδότηση Δημοτικού Συμβουλίου για την Μ.Π.Ε. που αφορά: «Έργα Ανάπτυξης λιμένα Νάξου», του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων».

Η παράταξη μας θεωρεί ότι τέτοιου είδους θέματα δεν μπορεί να συζητούνται σε μια κλειστή συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, ερήμην πολιτών, φορέων και Μ.Μ.Ε. και μάλιστα χωρίς την παρουσία των μελετητών.

Αμέσως μετά την αποστολή της πρόσκλησης και της ανακοίνωσης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης (την Παρασκευή) και οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης πραγματοποιήσαμε συνάντηση με το Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανό (την Κυριακή) και ζητήσαμε την αναβολή της συζήτησης του θέματος, αίτημα που έγινε αποδεκτό.

Προτείναμε, αφού πρώτα το θέμα βγει σε δημόσια διαβούλευση, να τεθεί σε ειδική, δημόσια συνεδρίαση, η οποία να πραγματοποιηθεί σε μεγάλο χώρο και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα προστασίας από τον covid-19, ώστε να συμμετέχουν φορείς και πολίτες. Στην ειδική αυτή συνεδρίαση να κληθούν και να συμμετάσχουν οι μελετητές της Μ.Π.Ε. που αφορά: «Έργα Ανάπτυξης λιμένα Νάξου», ώστε να την παρουσιάσουν και να δοθεί η δυνατότητα για δημόσιο διάλογο και παρεμβάσεις.

Οι χώροι διεξαγωγής της συνεδρίασης που προτάθηκαν είναι το Αμφιθέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» ή το Κλειστό ΔΑΚ Νάξου.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης μας, «Μαζί Αλλάζουμε», Λεονάρδος Χατζηανδρέου: «Δεν είναι δυνατόν θέματα ύψιστης σημασίας για τον τόπο, όπως είναι το λιμάνι της Νάξου, να συζητούνται χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών σε μια συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη. Οι δημότες είναι αυτοί που θα πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο, συμμετέχοντας ενεργά σε κάθε διαδικασία».

(Visited 273 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*