Ποιο νησί λέγεται «πράσινο φύλλο» του Αιγαίου και γιατί

Άκης Αξαόπουλος
23/05/2021 23:57
 
 
 

 

Είναι πανέμορφο, είναι το, το «πράσινο φύλλο» του καταγάλανου Αιγαίου…. Με αυτά τα λόγια έχει περιγράψει το CNN ένα νησί των Κυκλάδων και σίγουρα όχι άδικα. Η Νάξος είναι ένα αληθινό διαμάντι, περισσότερο πράσινο από άλλα κυκλαδονήσια που χαρίζει μια μοναδική εμπειρία διακοπών για όλους τους τύπους των ταξιδιωτών. Ένα νησί ιδιαίτερο που σε κερδίζει όχι μόνο για μια χρονιά αλλά για πολλά καλοκαίρια της ζωής σου. Αυτή τη γνώμη έχουν και οι συντάκτες του CNN που το ξεχώρισαν, εκτός από τις παραλίες του αλλά και για το πράσινό του στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στις Κυκλάδες.

Νάξος: To «πράσινο φύλλο» του Αιγαίου

Το νησί, λοιπόν, που χαρακτήρισε το CNN ως το πράσινο φύλλο του Αιγαίου η Νάξος. Πράγματι, σε σχέση με τα άλλα νησιά των Κυκλάδων η Νάξος διαθέτει πολλά σημεία με πράσινο και ανάσες δροσιάς που σου θυμίζουν περισσότερο κάποιον ορεινό προορισμό. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι στη Νάξο βρίσκεται και το ορεινότερο χωριό των Κυκλάδων, η Κωμιακή. Επιπλέον οι υγρότοποι του νησιού ανήκουν στη λίστα των 380 προστατευόμενων βιότοπων του δικτύου Natura 2000. Εκτός από μπάνια, θα απολαύσεις επίσης πεζοπορίες και περιπάτους σε όμορφα τοπία.

 

 

 

Φυσικά, την καρδιά θα σου κλέψουν και οι αμμουδερές παραλίες του νησιού με πρώτη και αγαπημένη μας την παραλία Καστράκι παρόλο που δεν είναι τόσο γνωστή. Ωστόσο, κάνοντας μια περιήγηση στις ακτές, θα βρεις μικρά διαμάντια με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά που μπορεί να μην είναι γνωστά.

Στη Νάξο, θα απολαύσεις επίσης βόλτες στην όμορφη Χώρα και θα απολαύσεις παραδοσιακό φαγητό. Μην ξεχάσεις να κάνεις μια βόλτα στον οικισμό του Απόλλωνα, το ήσυχο, μικρό χωριό στον βορρά του νησιού. Θα μας θυμηθείς και δε θα το μετανιώσεις…

Κόρωνος: Το καταπράσινο χωριό των Κυκλάδων

Ένα δείγμα του πόσο πράσινες και όμορφες γωνιές έχει η Νάξος είναι το χωριό Κόρωνος. Πνιγμένο στο πράσινο αποτελεί μια όαση και μια εντελώς διαφορετική από τις εικόνες που έχουμε συνηθίσει στις Κυκλάδες. Η Κορωνός είναι χτισμένη στις πλαγιές των βουνών Κόρωνος και Αμμόμαξη και χωρίζεται στα δύο από μια ρεματιά. Από το 1988 αποτελεί παραδοσιακό οικισμό και σίγουρα αξίζει το χρόνο σου για να την γνωρίσεις.

Η ορεινή Νάξος είναι περισσότερο γαλήνια και σου δείχνει μια άλλη πλευρά του νησιού που δεν την περιμένεις…

 

Πηγή: exploringgreece.tv

(Visited 866 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*