Δονούσα: Αγανακτισμένοι οι επαγγελματίες με την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των έργων στο λιμάνι του νησιού

Άκης Αξαόπουλος
17/05/2022 14:10
 
 
 

 

Αγανακτισμένοι και δυσαρεστημένοι είναι οι επαγγελματίες της Δονούσας για την αδιαφορία των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες -που παρουσιάζουν μεγάλη καθυστέρηση- για την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι του νησιού.

Με επιστολή του, που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος επαγγελματιών Δονούσας, εκφράζει «προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, την αγανάκτηση και δυσαρέσκεια των μελών του για την μεγάλη καθυστέρηση όσον αφορά την ολοκλήρωση των εργασιών για την αποκατάσταση των ζημιών του λιμένα Δονούσας».

Το συγκεκριμένο έργο αφορά την αποκατάσταση των ζημιών στις δύο προβλήτες του κεντρικού οικισμού. Στον κύριο προβλήτα οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και απομένει η αποκατάσταση του δευτερεύοντος προβλήτα. Οι τεχνητοί ογκόλιθοι για την κατασκευή του προβλήτα είναι ήδη έτοιμοι, κάποιοι είναι ποντισμένοι στη θάλασσα και οι υπόλοιποι παραμένουν πάνω στην προβλήτα!
Όπως υπογραμμίζουν οι επαγγελματίες της Δονούσας, η προβλήτα αυτή αποτελεί οδική πρόσβαση στον οικισμό, είναι πρόσοψη για πολλές επιχειρήσεις, ενώ διευκολύνει κάποιες λειτουργίες τους όπως εφοδιασμό, πρόσβαση κ.ά.

«Στην παρούσα φάση όμως και ενώ βρισκόμαστε στην αρχή της θερινής περιόδου, η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική. Όλη η έκταση του προβλήτα και η θαλάσσια περιοχή παραπλεύρως, είναι καλυμμένη με τσιμεντένιους ογκόλιθους».

Ωστόσο, εκτός από την αισθητική υποβάθμιση όλης της παραλιακής ζώνης του οικισμού, τίθεται και θέμα ασφάλειας καθώς η καθίζηση που έχει υποστεί η προβλήτα από προηγούμενα χρόνια έχει πλέον μεγαλώσει, ενώ όσο ο κόσμος και οι προσεγγίσεις σκαφών αυξάνονται και οι ογκόλιθοι παραμένουν πάνω στον προβλήτα και μέσα στη θάλασσα, ελλοχεύει και ο κίνδυνος ατυχήματος!

«Ήδη υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα παράδοσης του έργου για λόγους που ως Σύλλογος δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε όμως πως αν η κατάσταση μείνει ως έχει ή ξεκινήσουν οι εργασίες αργά μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο, οι επιχειρήσεις του νησιού είναι αυτές που θα πληγούν» υπογραμμίζει ο Σύλλογος επαγγελματιών του νησιού και προσθέτει:

«Μετά από δυο χρόνια πανδημίας, δεν μπορούμε ως νησί να έχουμε μια τρίτη προβληματική καλοκαιρινή περίοδο. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως αναλάβουν τις ευθύνες τους και μεσολαβήσουν ώστε να γίνει άμεση επανέναρξη των εργασιών και να ολοκληρωθεί το συντομότερο το έργο αυτό».

 

(Visited 547 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*