Περιοδεία Συρμαλένιου σε Σαντορίνη, Πάρο και Αντίπαρο

Άκης Αξαόπουλος
25/11/2019 12:36
 
 
 

 

Τριήμερη περιοδεία σε Σαντορίνη, Πάρο και Αντίπαρο πραγματοποίησε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Πρώτος σταθμός ήταν η Σαντορίνη, όπου ο κ. Συρμαλένιος συμμετείχε σε εκδήλωση για την παρουσίαση της ιστορικής έρευνας για τις Κυκλάδες από τον πρώην βουλευτή, φιλόλογο και συγγραφέα Νίκο Λεβογιάννη. Στον σύντομο χαιρετισμό του, εξήρε το ιστορικό έργο του συγγραφέα και την σημαντική συμβολή του στην ανάδειξη των πτυχών της ιστορικής διαδρομής των Κυκλάδων, ιδιαίτερα τα τελευταία 200 χρόνια.

Επίσης, ο βουλευτής – συνοδευόμενος από μέλη της ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Θήρας και τον πρώην διοικητή του νοσοκομείου Μπάμπη Πανοτόπουλο – επισκέφθηκε την υγειονομική μονάδα της Σαντορίνης, όπου είχε εκτεταμένη συζήτηση τόσο με το νέο διοικητή κ. Σαλίβερο, όσο και με το σωματείο των εργαζομένων, γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

Εκεί ενημερώθηκε για θέματα που σχετίζονται με προσλήψεις προσωπικού αορίστου χρόνου (που βρίσκονται στην ολοκλήρωση τους), αλλά και με τις γενικότερες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας. Βασικό θέμα παραμένει η εύρεση κατοικίας, καθώς και οι αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις και οι αμοιβές. Από την πλευρά του, ο βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει κάθε προσπάθεια που θα στοχεύει στη στήριξη και την ενδυνάμωση του νοσοκομείου με δημόσιο χαρακτήρα, όπως γινόταν από την ίδρυση του τον Ιούλιο του 2016.

Τέλος, ο κ. Συρμαλένιος μαζί με την αντιπροσωπεία της οργάνωσης και το μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Ανθή Πατραμάνη, επισκέφθηκαν το δημαρχείο Θήρας, όπου με τον δήμαρχο Αντώνη Σιγάλα συζήτησαν όλα τα βασικά ζητήματα του νησιού. Ειδικότερα, αναφέρθηκαν στην άμεση ανάγκη προώθησης του νέου λιμένα, στην προώθηση μέτρων εξυπηρέτησης του τουρισμού με αιχμή την κρουαζιέρα, στην επίλυση της διαχείρισης των απορριμμάτων, σε αναγκαίες τροποποιήσεις στο τοπικό χωροταξικό, στην επιτακτική ανάγκη στήριξης των δημοσίων υπαλλήλων και πρωταρχικά της στέγασης.

Το επόμενο νησί που επισκέφθηκε ήταν η Πάρος, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνεδρίαση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Πάρου. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκε η υποδοχής των νέων μελών, η ανασυγκρότηση της οργάνωσης με συγκρότηση επιτροπών θεματικού χαρακτήρα, καθώς επίσης και η ανάδειξη τόσο στο κοινοβούλιο, όσο και σε τοπικό επίπεδο κρίσιμων ζητημάτων που απασχολούν το νησί.

Τέλος, ο βουλευτής Κυκλάδων βρέθηκε στην Αντίπαρο και συμμετείχε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου υπό την αιγίδα του Δήμου για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής διαδραματίστηκαν σημαντικά γεγονότα, που οδήγησαν στη φυλάκιση και εκτέλεση Ελλήνων πατριωτών και Αντιπαριωτών από τους Γερμανούς και Ιταλούς κατακτητές. Το ιστορικό των γεγονότων παρουσίασε ο δήμαρχος Τάσσος Φαρούπος.

(Visited 52 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*