Φίλιππος Φόρτωμας: «Ανάγκη συνολικής αντιμετώπισης του σμυριδεργατρικού ζητήματος»

Άκης Αξαόπουλος
07/05/2020 01:00
 
 
 

 

Στις ρυθμίσεις που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος (ψηφίστηκε την Τρίτη) για τους εργάτες σμύριδας Νάξου, αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια, ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Φόρτωμας, με το άρθρο 98 του νομοσχεδίου, λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα διασφάλισης για την ειδική κατηγορία εργατών σε ένα μοναδικό πεδίο της χώρας, όπως είναι η εκμετάλλευση της σμύριδας στη Νάξο.

Συγκεκριμένα, κατά παρέκκλιση κάθε κείμενης διάταξης και αποκλειστικά για το έτος 2019, θα καταβληθούν 399.700 ευρώ, πόσο το οποίο αντιστοιχεί στο σμυριδεργατικό δικαίωμα και στις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.

Ο Βουλευτής εξέφρασε την επιφύλαξή του για λεπτομέρειες της ρύθμισης, υπογράμμισε, όμως, την ανάγκη συνολικής αντιμετώπισης του σμυριδεργατρικού ζητήματος μέσω μιας ευρύτερης οριστικής ρύθμισης, η οποία θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις που έχει η εξόρυξη και εκμετάλλευση της σμύριδας, με στόχο τη μετάβασή της σε ένα νέο βιώσιμο καθεστώς.

Σημειώνεται, ότι, ο κ. Φόρτωμας έχει καταθέσει σχετικές εισηγήσεις και προτάσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία, για τη μακροπρόθεσμη και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος.

(Visited 82 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.