Παράδοση σύγχρονου αναπνευστήρα στο Κ.Υ. Πάρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Newsroom
19/05/2020 14:15
 
 
 

 

Ένας σύγχρονος αναπνευστήρας όγκου και πίεσης Venti Logic LS παραδόθηκε σήμερα στο Κέντρο Υγείας Πάρου, στο πλαίσιο θωράκισης του για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των αρνητικών συνεπειών του Covid-19.

Τον αναπνευστήρα παρέλαβαν ο νέος Πρόεδρος της Δ.Ε. του Κ.Υ. Πάρου κ. Χαράλαμπος Μαλινδρέτος και ο Επιστημονικός Δ/ντης κ. Γεώργιος Τζανίδης.

Ο αναπνευστήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σταθερή και φορητή λειτουργία, σύμφωνα με ISO 80601-2-72, κατόπιν συγκεκριμένων προδιαγραφών που υποδείχτηκαν στην Περιφέρεια από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Σημειώνεται ότι η σημερινή δωρεά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στο Κ.Υ. Πάρου έρχεται σε συνέχεια της δωρεάς των δύο οικίσκων ISOBOX (ενός φυλακίου υποδοχής και ενός θαλάμου απομόνωσης) που πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου.

Το Κέντρο Υγείας Πάρου καλείται να καλύψει την παρούσα χρονική στιγμή 16.000 μόνιμους κατοίκους των νησιών της Πάρου και της Αντιπάρου και περίπου 700.000 επισκέπτες σε συνθήκες κανονικότητας την θερινή περίοδο.

Με αφορμή την παράδοση του αναπνευστήρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Κοιν. Μέριμνας Κυκλάδων και Έπαρχος Πάρου κ. Μπιζάς δήλωσε:

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από την πρώτη στιγμή που ενέσκηψε η πανδημία στην χώρα μας έχει αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να θωρακίσει τις δομές που παρέχουν δημόσια υγεία στα νησιά μας ανταποκρινόμενοι άμεσα στα αιτήματα των υγειονομικών αρχών για να υποστηρίξει το έργο των ιατρών, των νοσηλευτών και του ΕΚΑΒ.

Να υπενθυμίσω την παραγγελία κατόπιν αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, δύο κλωβών αρνητικής πίεσης (κάψουλες ) για την ασφαλή διακομιδή των νησιωτών στο Νότιο Αιγαίο, επτά μηχανημάτων μοριακών εξετάσεων (PCR) για τα νοσοκομεία των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, σύγχρονων αναπνευστήρων , οικίσκων (ISOBOX), το δωρεάν σύστημα τηλεϊατρικής για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού σε συνεργασία με την εταιρία Dr. Button και τους Ιατρικούς Συλλόγους Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, την απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να μισθώσει χώρους για τη νοσηλεία ελαφρώς ασθενούντων ή την απομόνωση ασυμπτωματικών ασθενών προκειμένου να συνδράμει τις δομές Υγείας εφόσον της ζητηθεί από τα αρμόδια υπουργεία, την αποστολή μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού από τις Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας προς τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και οδηγίες ατομικής υγιεινής προς τους εργαζόμενους, την εκπαίδευση στους εργαζομένους όλων των νησιών μας στον ευρύτερο τουριστικό τομέα που θα κληθούν να λειτουργήσουν με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση μέσω του ΚΕΚ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ που ανήκει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στην ΠΕΔ Ν. Αιγαίου.

Τέλος θα ήθελα για άλλη μια φορά να εκφράσω τις δημόσιες ευχαριστίες μου προς τον Δήμο Πάρου, τον Δήμο Αντιπάρου, το Βελέντζειο ίδρυμα, τον Σύλλογο Φίλων Στήριξης του Κ.Υ., τους υπόλοιπους συλλόγους, τους ανώνυμους και επώνυμους συμπολίτες μας καθώς και την εταιρεία Oliaros A.E. για τον σημαντικό εξοπλισμό που εξοπλισμό που έχουν προσφέρει στο Κ.Υ. Πάρου και στο Π.Π.Ι. Αντιπάρου.
Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και θ’ αντιμετωπίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και χαμόγελο!».

(Visited 32 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.