Αφράτο Burger παντζαριού με λαχανικά και λίγες θερμίδες

Newsroom.
04/09/2024 07:39
 
 
 

 

Και παρόλο που δεν είμαι χορτοφάγος θεωρώ ότι καμιά φορά είναι ωραίο αν μπορείς να αποφύγεις το κρέας όταν είναι περιττό στη γεύση σου και θεώρησα ότι το ιδανικό ταίριασμα για τα συγκεκριμένα ψωμάκια ήταν να τα γεμίσω με ψητά λαχανικά, φρέσκο σπανάκι ,μανιτάρια και φέτα!!

Για τα ψωμάκια από παντζάρι:
Υλικά:

*500 γρ. αλεύρι
*200 γρ. γάλα
*1 αβγό + 1 ασπράδι
*1 φακελάκι μαγιά
*150 γρ. παντζάρια βρασμένα
*50 γρ. ελαιόλαδο
*1 κ.γ. ζάχαρη
*1 κ.γ. αλάτι


Εκτέλεση:
Βάζω τα παντζάρια που έχω βράσει (ή αν έχω αγοράσει έτοιμα βρασμένα)στο multi mix της Gruppe μαζί με το ελαιόλαδο και την μισή ποσότητα απ’ το γάλα και αλέθω.
Ζεσταίνω το υπόλοιπο γάλα τόσο ώστε να είναι χλιαρό και διαλύω μέσα την μαγιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το αλεύρι, την ζάχαρη και το αλάτι .
Προσθέτω το γάλα με την μαγιά, το αβγό και τα αλεσμένα παντζάρια.
Ανακατεύω και ζυμώνω(η ζύμη στην αρχή θα κολλάει ελαφρώς …δεν προσθέτω καθόλου αλεύρι απλά λαδώνω όσο χρειάζεται τα χέρια μου).
Αφού είναι έτοιμη η ζύμη την αφήνω σε ελαφρώς λαδωμένο μπολ και σκεπάζω με μεμβράνη.
Αφήνω για 2 ώρες να φουσκώσει.
Στην συνέχεια φτιάχνω ένα μπαστούνι και χωρίζω σε 6 ίσα μέρη.
Πλάθω τα ψωμάκια μου, τα περνάω από πάνω με το ασπράδι και ρίχνω λίγο παπαρουνόσπορο.
Ψήνω στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30′.

Καλή Όρεξη!!!

Πηγή: supermumoftwinboys.blogspot.com

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 49 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*