Το όμορφο ελληνικό νησί που οι τουρίστες αποκαλούν «Μικρή Σκωτία»

Newsroom.
27/09/2024 07:43
 
 
 

Εκτός από τα δάση με ιτιές, καρυδιές και ελιές, αυτό το όμορφο νησί φιλοξενεί επίσης πάνω από 70 αμμώδεις παραλίες.

Οι ακτές των ελληνικών νησιών είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους Ευρωπαίους παραθεριστές, αλλά οι παραλίες της Μεσογείου σπάνια μοιάζουν με τις ακτές των Highlands της Σκωτίας.

Τα Higlands της Ελλάδας

Περισσότερο γνωστά για το εκπληκτικό αγροτικό τοπίο και τους απότομους βράχους αντί για ένα ηλιόλουστο κλίμα, τα Highlands της Σκωτίας θεωρούνται σίγουρα ένα γραφικό στολίδι στη Βρετανία.

Ωστόσο, το νησί της Άνδρου συγκρίνεται με τα Highlands χάρη στους όμορφους καταρράκτες, τα δάση και τα πλακόστρωτα μονοπάτια του νησιού.

Οι ταξιδιωτικοί ειδικοί στο iescape έγραψαν σε μια ανάρτηση στο blog τους: «Πιθανώς το αγαπημένο μας μυστικό νησί στην Ελλάδα, η Άνδρος είναι σαν τα υψίπεδα της Σκωτίας στο νότιο Αιγαίο. Όπως τα Highlands, η Άνδρος είναι προικισμένη με καταρράκτες, δάση και πλακόστρωτα μονοπάτια, αλλά είναι εξίσου γεμάτη με ασβεστωμένα χωριά και πάνω από 70 ηλιόλουστες παραλίες».

Εκτός από τα δάση της με ιτιές, καρυδιές και ελιές, η Άνδρος φιλοξενεί επίσης περισσότερες από 70 αμμώδεις παραλίες, με το νησί να περιγράφεται ως «άγριος παράδεισος»

Το βορειότερο νησί των Κυκλάδων στο Αιγαίο Πέλαγος, η Άνδρος έχει μακρά ναυτική ιστορία και διατηρεί μια σημαντική αλιευτική βιομηχανία ακόμα και σήμερα, σημειώνει η βρετανική Express.

Παρά το μέγεθός της, η Άνδρος φιλοξενεί πολλά μουσεία, βιβλιοθήκες και γκαλερί, με πιο χαρακτηριστικό ίσως το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης που παρουσιάζει σημαντικούς σύγχρονους καλλιτέχνες.

Τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια γύρω από το κεντρικό χωριό είναι γεμάτα με παραδοσιακές ελληνικές ταβέρνες, καφετέριες, τοπικά καταστήματα και υπαίθρια εστιατόρια.

Της Γριάς Το Πήδημα

Ίσως η πιο διάσημη από τις δεκάδες παραλίες, η Της Γριάς Το Πήδημα, ή το «Πήδημα της Γηραιάς Κυρίας», διαθέτει μια μοναδική δομή βράχου που μοιάζει με πύργο που ο μύθος λέει ότι αντιπροσωπεύει μια γυναίκα που πήδηξε από έναν κοντινό γκρεμό και μεταμορφώθηκε στη χαρακτηριστική πέτρα.

Από την ελληνική πρωτεύουσα, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν το σύντομο ταξίδι από το λιμάνι της Ραφήνας, όπου η απευθείας σύνδεση με το πλοίο για την Άνδρο διαρκεί λιγότερο από δύο ώρες.
Μόλις εγκατασταθούν στην Άνδρο, οι παραθεριστές μπορούν να απολαύσουν την ηρεμία αυτής της ήσυχης τοποθεσίας ή να μεταφερθούν σε άλλα κοντινά νησιά, όπως η Μύκονος, με τοπικό δρομολόγιο.

Πηγή: economistas.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*