Δ. Καρούσης: «Η Νάξος να στραφεί στο Ισραήλ που πρωτοπορεί στην αφαλάτωση»

 
 
 

afalatosi israil

Το θέμα της λειψυδρίας και του νερού είναι ένα θέμα που προβληματίζει κάθε μέρα και περισσότερο την τοπική κοινωνία της Νάξου.

Οι περισσότεροι πολίτες θεωρούν ότι πλέον οι αφαλατώσεις είναι μονόδρομος για το νησί, το οποίο χρόνο με το χρόνο δέχεται όλο και περισσότερο τουρισμό, ενώ είναι ένα από τα πιο παραγωγικά νησιά της χώρας, στον πρωτογενή τομέα.

Ορμώμενος από τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα σχετικά με το «καυτό» θέμα του νερού, ο Ναξιώτης διαφημιστής Δημήτρης Καρούσης σε επικοινωνία του με το naxostimes σημείωσε ότι ο ίδιος θεωρεί ότι η δημοτική αρχή και όλοι οι αρμόδιοι, θα πρέπει να αναζητήσουν λύσεις στις αφαλατώσεις και μάλιστα σε μια χώρα που παγκοσμίως κατέχει την πρώτη θέση στον τομέα αυτό, που είναι το Ισραήλ.

«Οι καιροί άλλαξαν και η λειψυδρία είναι ένα φαινόμενο που θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Η λύση είναι αντιπροσωπία της Νάξου να επισκεφτεί το Ισραήλ που έχει την τεχνογνωσία και τις λύσεις στο συγκεκριμένο θέμα. Να έρθουν στη Νάξο και να εγκαταστήσουν αφαλατώσεις να λυθεί δια παντός το θέμα της έλλειψης νερού» σημείωσε ο κ. Καρούσης.

«Με δεκαετίες έρευνας και επίμονης δουλειάς, το Ισραήλ έχει καταφέρει να μετατρέψει το οξύ υδατικό του πρόβλημα σε πλεονέκτημα, πρωτοπορώντας σε τομείς όπως η αφαλάτωση και η στάγδην άρδευση. Πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα, όπως το Ben Gurion Negev, αλλά και πολλές μικρές και μεγάλες κρατικές και ιδιωτικές εταιρίες επενδύουν συνεχώς στην έρευνα, τελειοποιώντας τις τεχνολογίες και προσφέροντας νέες λύσεις. Στόχος είναι το όνομα της χώρας να είναι συνώνυμο της υψηλής τεχνολογίας γύρω από τη διαχείριση του νερού» τόνισε.

(φώτο: Η μονάδα αφαλάτωσης “Sorek” λειτουργεί από το 2013 και παράγει 26.000 κυβικά μέτρα νερού την ώρα, 624.000 την ημέρα. Η κλίμακα είναι για τα δικά μας δεδομένα ασύλληπτη, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι μεγαλύτερες μονάδες στην Ελλάδα είναι δυναμικότητας 1.000 κυβικών ημερησίως εκάστη).

(Visited 86 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*