ΕΑΣ Νάξου: «Τεράστιο το πρόβλημα, ζητούμε στήριξη!»

Άκης Αξαόπουλος
17/04/2022 23:26
 
 
 

 

Την πολύ δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι Ναξιώτες (και όχι μόνο) αγρότες και κτηνοτρόφοι λόγω των μεγάλων αυξήσεων που σημειώνονται στις τιμές βασικών για εκείνους ειδών (ζωοτροφές, λιπάσματα, ρεύμα, καύσιμα, κ.ά.) περιέγραψαν, μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο νέος συντοπίτης μας κτηνοτρόφος, Γιώργος Μαστορόπουλος.

Επίσης, ο Δ. Καπούνης ενημέρωσε για το ποσό με το οποίο θα αγοράσει η Ε.Α.Σ. το εκλεκτό αρνί και κατσίκι από τον παραγωγό φέτος το Πάσχα αλλά και για την σπουδαία πασχαλινή προσφορά αγάπης της Ένωσης προς την Κιβωτό του Κόσμου!

Δείτε το απόσπασμα:

Επίσης, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι στην Νάξο και στον «αέρα» της εκπομπής «Με Νέα Ματιά» της ΕΡΤ.

Όπως εξήγησε ο Δ. Καπούνης, διπλά χαμένοι είναι, αυτήν την στιγμή, οι κτηνοτρόφοι του νησιού μας. Οι απαραίτητες ζωοτροφές είναι πιο ακριβές και βρίσκονται και σε έλλειψη, με αποτέλεσμα τα ζώα τους να μην σιτίζονται επαρκώς και να βγάζουν λιγότερο και μετριότερης ποιότητας γάλα. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου πήγε ως την Βουλγαρία για να «κλείσει» ζωοτροφές για τους παραγωγούς της (παρότι το κόστος του προϊόντος αλλά και της μεταφοράς του είναι μεγάλο).

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

(Visited 144 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*