Δ. Καπούνης: «Προσπαθούμε να προστατεύσουμε το προϊόν, να μας βοηθήσει η Πολιτεία!»

graviera naxos
Άκης Αξαόπουλος
11/05/2022 09:30
 
 
 

 

Κραυγή αγωνίας για τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο του νησιού μας έβγαλε, γι’ άλλη μία φορά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, σε διπλή τηλεοπτική του εμφάνιση.

Ο Δ. Καπούνης συνδέθηκε πρώτα με την εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ και έπειτα με την εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι με τη Μάριον» και τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η μεγάλη ακρίβεια σε βασικά είδη για τους κτηνοτρόφους έχει οδυνηρά αποτελέσματα, όπως, π.χ., μείωση του ζωικού κεφαλαίου αλλά και της παραγωγής του γάλακτος, κατάσταση που έχει επιφέρει και έλλειψη της περίφημης Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. στην αγορά.

Επίσης, ο Δ. Καπούνης έκανε εκ νέου έκκληση στην Πολιτεία να σταθεί στο πλευρό του Κτηνοτρόφου και να τον βοηθήσει. «Η παραγωγή μας έχει μειωθεί. Δεν μπορούμε να φέρουμε γάλα από αλλού. Τυροκομούμε μόνο με γάλα Νάξου. Πρέπει να προστατεύσουμε το προϊόν κι εμείς ως Ε.Α.Σ. κάνουμε τεράστιες προσπάθειες για να υπάρχει η Γραβιέρα στην αγορά και θα τα καταφέρουμε, αν βοηθήσει η Πολιτεία, η οποία πρέπει να μας ακούσει», ήταν κάποια από τα λόγια του.

Συνέντευξη στην ΕΡΤ:

Συνέντευξη στο Open:

(Visited 32 times, 1 visits today)