Καπούνης και παραγωγοί της Νάξου στο MEGA για τα αιτήματα που θα τεθούν στον Πρωθυπουργό (video)

Newsroom
12/02/2024 01:26
 
 
 

 

Οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, και όπως έχει ανακοινωθεί αύριο Τρίτη 13 Φεβρουαρίου θα συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να θέσουν επί τάπητος τα προβλήματά τους.

Ακριβώς για τα προβλήματα και τα αιτήματα των αγροτών μίλησαν, στην κάμερα του «Mega Σαββατοκύριακο», ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και οι Ναξιώτες παραγωγοί, Στέλιος Ζεύλης (κτηνοτρόφος) και Στέλιος Βαθρακοκοίλης (πατατοπαραγωγός).

«Αν δεν χρηματοδοτήσουμε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους στη βάση, δεν υπάρχει περίπτωση να μειωθούν οι τιμές στο ράφι. Συμπιέζονται τα εισοδήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Άλλα προβλήματα που θα θέσουν οι Αγρότες στον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι οι ελληνοποιήσεις και τα μεταφορικά. Στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό μπορούμε να πούμε τα προβλήματα, αλλά το θέμα είναι αυτά να λυθούν κιόλας. Οι επιδοτήσεις δεν έχουν δοθεί στη Θεσσαλία, ούτε ένα ευρώ», είπε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Καπούνης.

Από την πλευρά του, ο Στέλιος Ζεύλης σημείωσε ότι «η στήριξη του Πρωθυπουργού είναι… να μην μας πληρώνει ούτε τις αποζημιώσεις! Εμένα, δύο χρόνια έχει να πληρωθεί αποζημίωση για θανάτους ζώων και αυτή έχει μειωθεί κιόλας, κατά 40-50%. Μια αγελάδα που πέθανε το 2021 θα αποζημιωνόταν με 900-1.000 ευρώ και τώρα αποζημιώνεται με 400-450 ευρώ, που δεν τα έχω πάρει κιόλας ακόμα».

Για «μεγάλα προβλήματα» έκανε λόγο και ο Στέλιος Βαθρακοκοίλης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν αντέχει ο πρωτογενής τομέας αυτές τις πιέσεις της ακρίβειας». Όπως επίσης πρόσθεσε «σκέπτομαι, στα 58 μου χρόνια, να αλλάξω επάγγελμα, δεν βγαίνει με τίποτα». Επεσήμανε τέλος, ότι επιπλέον υπάρχει θέμα και με την «πράσινη» ανάπτυξη. «Δεν έγινε σωστή κατανομή των επιδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 265 times, 1 visits today)
Latest Post

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*