Λειψυδρία και έλλειψη εργατών γης ταλαιπωρούν τους αγρότες της Νάξου

patata
Newsroom
08/04/2024 00:20
 
 
 

 

Σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στη Νάξο (και όχι μόνο), έθιξαν δύο εκπρόσωποι της αγροτικής κοινότητας σε συνέντευξή τους στην εκπομπή «Δύο στις Δέκα» της ΕΡΤ. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, και ο παραγωγός και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαλανάδου, Στέλιος Βαθρακοκοίλης, ανέδειξαν την έλλειψη εργατικού δυναμικού και τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω της λειψυδρίας.

Ο κ. Καπούνης επισήμανε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τους εργάτες γης, ενώ τόνισε ότι η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) έχει προσπαθήσει να επιλύσει το ζήτημα φέρνοντας εργάτες από την Ινδία. Ωστόσο, ανέφερε ότι η διαδικασία αντιμετώπισε προβλήματα λόγω γραφειοκρατίας και υψηλών μεροκαμάτων.

Από την πλευρά του, ο κ. Βαθρακοκοίλης υπογράμμισε το πρόβλημα της λειψυδρίας στη Νάξο, αναφέροντας ότι η έλλειψη νερού έχει προκαλέσει σημαντικές απώλειες στην καλλιέργεια. Επίσης, επισήμανε την ανάγκη για βελτίωση της υποδομής ώστε να διασφαλιστεί η υδροδότηση των αγροτικών εκτάσεων.

Ο κ. Καπούνης επανέλαβε την έλλειψη εργατικού δυναμικού στη γεωργία, επισημαίνοντας ότι πολλοί Έλληνες εργάτες έχουν μετακινηθεί σε άλλους τομείς όπως ο τριτογενής. Τούτο δημιουργεί πρόβλημα για τους αγρότες που χρειάζονται περισσότερο προσωπικό για την εξυπηρέτηση των πελατών τους, είπε.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

(Visited 977 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*