Συνάντηση Ε.Α.Σ. Νάξου με τον πρόεδρο του Ε.Λ.Γ.Α.: Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση της λειψυδρίας και η στήριξη των αγροτών

Newsroom
21/05/2024 22:04
 
 
 

 

Με τον πρόεδρο του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ε.Λ.Γ.Α.), Ανδρέα Λυκουρέντζο, συναντήθηκε στην Αθήνα, την Τρίτη 21 Μαΐου 2024, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης.

Στην, διάρκειας περίπου 45 λεπτών, συζήτηση που έλαβε χώρα, ο κ. Καπούνης αναφέρθηκε σε ζητήματα που απασχολούν τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της Νάξου.

Ειδικότερα, ανέλυσε διεξοδικά το σοβαρότατο πρόβλημα λειψυδρίας που ταλανίζει το νησί της Νάξου τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι εξ αιτίας του προβλήματος αυτού η θερινή παραγωγή της περίφημης πατάτας Νάξου Π.Γ.Ε. θα είναι φέτος μειωμένη σχεδόν κατά 60% σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, ενώ τον Σεπτέμβριο οι παραγωγοί δεν πρόκειται καν να φυτεύσουν πατάτες καθώς δεν διαθέτουν τις απαραίτητες ποσότητες νερού για να τις ποτίσουν.

Μάλιστα, ακριβώς επειδή η καλοκαιρινή παραγωγή της πατάτας θα πέσει λίγο περισσότερο από το μισό (μισοκαρπία), ο Δημήτρης Καπούνης ζήτησε από τον κ. Λυκουρέντζο την ένταξη της μισοκαρπίας στις αγροτικές αποζημιώσεις, για την εξασφάλιση του εισοδήματος των παραγωγών.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ υπογράμμισε επίσης και την ανάγκη να καταβληθούν τα ασφάλιστρα στους παραγωγούς όσον αφορά τόσο στο ζωικό κεφάλαιό τους όσο και στη γη τους.

Κατέστησε σαφές στον κ. Λυκουρέντζο ότι ο Ε.Λ.Γ.Α. στεκόταν πάντοτε στο πλευρό των παραγωγών της Νάξου και πως οι τελευταίοι είναι απόλυτα ευχαριστημένοι από τη συνεργασία μαζί του, ενώ αναμένουν τη στήριξή του και αυτή τη χρονιά.

Από τη δική του πλευρά, ο κ. Λυκουρέντζος άκουσε προσεκτικά τις εισηγήσεις του Δημήτρη Καπούνη και ήταν θετικός στο να αναδείξει τα σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου αποχώρησε πολύ ευχαριστημένη από τη συζήτηση με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, ενώ ενημερώθηκε πως από την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 θα βρίσκεται στη Νάξο κλιμάκιο του Ε.Λ.Γ.Α., με επικεφαλής τον Προϊστάμενο του Υποκαταστήματος Αττικής και Νήσων Αιγαίου του Ε.Λ.Γ.Α., Δημήτρη Μπόλο, το οποίο θα καταγράψει τα προβλήματα των παραγωγών του νησιού και θα συντάξει τη σχετική έκθεση.

Σημειώνεται, ότι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών ετοιμάζει υπόμνημα για την κατάσταση που επικρατεί στον πρωτογενή τομέα της Νάξου, στο οποίο θα συμπεριλάβει την έκθεση που θα ετοιμάσει το κλιμάκιο του Ε.Λ.Γ.Α. και θα το αποστείλει την επόμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 291 times, 1 visits today)
Latest Post

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*