Εξιχνιάστηκε κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού από κατοικία στη Νάξο

Συλλήψεις στις Κυκλάδες παράνομη απασχόληση υπαλλήλου
Άκης Αξαόπουλος
12/06/2020 14:33
 
 
 

 

Εξιχνιάστηκε την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 από το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου, κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού από κατοικία και συνελήφθησαν οι δράστες.

Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς άνδρες ηλικίας 17, 21 και 45 ετών, καθώς και δύο αλλοδαπούς (άνδρα και γυναίκα) ηλικίας 22 και 54 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για διάπραξη διακεκριμένης κλοπής.

Παράλληλα η δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνει άλλους δύο συνεργούς τους, που εμπλέκονται στην υπόθεση και αναζητούνται.

Όπως διακριβώθηκε, στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης σχετικής καταγγελίας, εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και συνδυαστικής αξιοποίησης στοιχείων, οι κατηγορούμενοι, ενεργώντας σε συνεργασία με διαφορετικούς ρόλους, αφαίρεσαν το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουνίου 2020 μεγάλο χρηματικό ποσό από κατοικία εκμεταλλευόμενοι ολιγόωρη απουσία της ενοίκου.

Σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες και το είχαν νοικιάσει στη Νάξο, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 72.390 ευρώ και 10.000 λιρών Αγγλίας.

Μάλιστα, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες μετέβησαν στη Νάξο, με αποκλειστικό σκοπό να κλέψουν τα χρήματα και να τα μεταφέρουν στην Αθήνα. Ωστόσο, οι αστυνομικές αρχές ενήργησαν πολύ γρήγορα και κατάφεραν να τους εντοπίσουν πριν προλάβουν να επιβιβαστούν στο πλοίο και να διαφύγουν της σύλληψης.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του προληπτικού και κοινωνικού της ρόλου, υπενθυμίζει στους πολίτες χρήσιμες συμβουλές για την προστασία του σπιτιού τους από διάρρηξη ή κλοπή:

1. Τοποθετήστε στην κύρια είσοδο της πολυκατοικίας μηχανισµό αυτόματου κλεισίματος πόρτας
2. Κλειδώνετε την κύρια πόρτα / τις κύριες πόρτες του διαμερίσματος µε κλειδαριά ασφαλείας
3. Κλειδώνετε πάντα όταν φεύγετε, ακόµα κι αν πρόκειται να απουσιάσετε για μικρό χρονικό διάστηµα
4. Μην αφήνετε ποτέ την κύρια είσοδο ανοιχτή µε στηρίγματα και προσέχετε ιδιαίτερα αν σας ακολουθήσει κάποιος μέσα στο κτίριο
5. Τα συστήµατα ασφαλείας της κυρίας εισόδου (θυροτηλέφωνο µε οπτική εικόνα), θα πρέπει να σας επιτρέπουν να αναγνωρίζετε και να ελέγχετε τους επισκέπτες σας
6. Μην ανοίγετε ποτέ την πόρτα, χωρίς να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τον επισκέπτη
7. Μην αφήνετε ποτέ τις πόρτες των εξόδων κινδύνου ανοιχτές µε στηρίγματα
8. Αποφεύγετε να αφήνετε ξεκλείδωτες ή ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα των μπαλκονιών
9. Αποφεύγετε να δίνετε τα κλειδιά του σπιτιού σας σε τρίτους
10. Να ελέγχετε και να επιτηρείτε το ιδιωτικό προσωπικό που επιλέγετε για την κατοίκων παροχή υπηρεσιών.
11. Όταν μετακοµίζετε να αλλάζετε τις κλειδαριές και τα κλειδιά. Μην αφήνετε δεύτερα κλειδιά της οικίας σας, κάτω από γλάστρες ή χαλάκια.
12. Μην αφήνετε ποτέ μεγάλα χρηµατικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας και µην γνωστοποιείτε στον κοινωνικό και επαγγελµατικό σας περίγυρο τα περιουσιακά στοιχεία που φυλάσσεται στην οικία σας
13. Τα γκαράζ και οι αποθηκευτικοί χώροι είναι στόχος.
14. Μία καλή λύση θα ήταν, εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, να εγκαταστήσετε ένα σύστηµα συναγερµού – ασφαλείας, σε εμφανές σημείο.

(Visited 2.576 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.