Πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ: Καταρρίφθηκαν πέντε παγκόσμια ρεκόρ

Άκης Αξαόπουλος
06/08/2020 18:52
 
 
 

 

Πέντε παγκόσμια ρεκόρ και ένα ρεκόρ Ευρώπης καταρρίφθηκαν κατά τη διάρκεια του Πανελλήνιου πρωταθλήματος στίβου ΑμεΑ, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε στις 2 Αυγούστου, με τη συμμετοχή 450 αθλητών και αθλητριών από την πλειοψηφία των σωματείων που ανήκουν στη δύναμη της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα αποτελεί τη «ναυαρχίδα» των διοργανώσεων που γίνονται υπό τη σκέπη της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ με πρόεδρο τον κ. Γιώργο Φουντουλάκη. Οι αγώνες διεξήχθησαν χωρίς θεατές όπως αρμόζει στο πρωτόκολλο λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί.

Ήταν ένα επιτυχημένο πρωτάθλημα από πλευράς διοργάνωσης με σωστή κατανομή των αθλημάτων, ασφάλεια και χωρίς περιττή ταλαιπωρία για τους αθλητές αφού προσθέτοντας μια μέρα παραπάνω στη διεξαγωγή του, δεν δημιουργήθηκε πουθενά συνωστισμός.

Τα αγωνίσματα διεξάγονταν πρωί – απόγευμα, ξεκινώντας πολύ νωρίς το πρωί ώστε οι αθλητές να μην επιβαρύνονται από τον καύσωνα.

Οι Αθανάσιος Κωνσταντινίδης και Αθανάσιος Προδρόμου, αθλητές του ΛΣΟ Μακεδόνας, κατέρριψαν τα παγκόσμια ρεκόρ στην δισκοβολία 32, ο πρώτος προσγείωσε τον δίσκο στα 21 μέτρα 85 εκατοστά και ο δεύτερος στο τριπλούν 20 με επίδοση 14 μέτρα 74 εκατοστά αντίστοιχα.

Ο Αχιλλέας Σταματιάδης (Καστελλάννοι) κατέρριψε το Παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ. κατηγορίας 43 με 40.49, ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα κατηγορίας 11, ο Αθανάσιος Γκαβέλας (Αετοί Αθήνας) κατέρριψε το ρεκόρ Ευρώπης με 22.51. Ο τελευταίος σημείωσε και πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. κατηγορίας 11 με 11.13 (προηγούμενο 11.83).

Ο Γιάννης Σεβδικάλης στη δισκοβολία κατηγορία 62 με 27.22μ. και Νικόλαος Χριστοδούλης στα 10.000μ. κατηγορίας 44 με 1 ώρα 04.21.86.

Ο σύλλογος ΙΩΝΑΣ Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής και παραθλητισμού ΑμεΑ συμμετείχε στο πρωτάθλημα με τέσσερις αθλητές τον Αποστόλη Μπουρλή στη σφαίρα και το ακόντιο, το Δημήτριο Λίτσιο στα 10 χλμ., τον Αντώνη Παππά στα 100 μ. και το Χρήστο Κορομηλά με το συνοδό του Παναγιώτη Πολυχρόνη στα 5 χλμ., κατακτώντας δύο χάλκινα και 3 χρυσά μετάλλια.

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*