Ποιους και γιατί ακριβώς ευχαριστεί ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων;

Newsroom
28/01/2022 12:18
 
 
 

Ο δήμαρχος Νάξου και Μικροκυκλάδων (τι ονομασία κι αυτή!) προέβη σε μια βαρυσήμαντη γραπτή δήλωση, στα χνάρια της αντίστοιχης μητσοτακικής.

«Μετά τη συντονισμένη προσπάθεια για τη διαχείριση των προβλημάτων που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι πρωτοφανείς χιονοπτώσεις στη Νάξο, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όσους συνέβαλαν στην πρόληψη, στον συντονισμό αλλά και στην αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης, προκειμένου να διασφαλίσουμε την πρόσβαση σε όλους τους ορεινούς οικισμούς μας για ώρα ανάγκης. (Σημείωση: Ευχαρίστησε, δηλαδή, ανθρώπους που έκαναν τη δουλειά τους, που γι’ αυτό το λόγο και με το αζημίωτο προσλήφθηκαν. Οι ευχαριστίες αρμόζουν μόνο στους εθελοντές, που και αυτοί πρέπει να έχουν αναπτυγμένο το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης).

«Συνεργαστήκαμε άψογα με τον Έπαρχο Γιάννη Μαργαρίτη, τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Επαρχείου Νάξου, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ και τους Προέδρους των Κοινοτήτων, τους οποίους ευχαριστώ θερμά για τον αποτελεσματικό συντονισμό». (Σημείωση: Δηλαδή υπήρχε περίπτωση να μη συνεργαστούν; Με τον πρώτο …παίζει. Ή είχε υπ’ όψιν του το επιτελικό μητσοτακικό μπάχαλο και κοκορεύεται ότι τα κατάφερε καλύτερα; Πάντως -σας ορκίζομαι- είδα το τζιπ του Μαργαρίτη να μεταφέρει ψωμιά στην Κεραμωτή και το Σκαδό. Ως αρμόδιος, φαντάζομαι, για την κεντρική οδική αρτηρία;! Διχίλιαρα μοιράζουν άλλοι).

«Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλω στους χειριστές των εκχιονιστικών μηχανημάτων του Δήμου αλλά και τους ιδιώτες που εργάστηκαν άοκνα υπό αντίξοες συνθήκες και συνεχίζουν να εργάζονται για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου, στα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, που παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες, ήταν στην πρώτη γραμμή για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης και σε όλα τα συνεργεία του Δήμου που δούλεψαν σε αυτές τις συνθήκες». (Σημείωση: Τα συνεργεία του δήμου δεν έκαναν ό,τι έκαναν στο πλαίσιο των υπηρεσιακών τους υποχρεώσεων;).

«Η πρόληψη και ο συντονισμός ήταν ο σύμμαχός μας στο μέτωπο του χιονιά. Η προσπάθεια συνεχίζεται!». (Σημείωση: Για ποια πρόληψη μιλά ο δήμαρχος; Και ποιος ήταν και είναι ο συντονιστής στο νησί; Πάντως η πρόληψη και ο συντονισμός είναι σύμμαχοι και όχι σύμμαχος. Έτσι για να τιμούμε και τα γράμματα που μάθαμε).

Πρόταση δυσπιστίας-έστω και γι’ αυτές τις ακριτομυθίες- δεν υπάρχει στους δήμους. Ας μην φοβάται ο Δ. Λιανός. Το ξέρει, εξάλλου. Κι έτσι παίζει ο ψηλός μονότερμα. Προς το παρόν λένε κάποιοι. Το ακούω.

Όχεντρα

(Visited 667 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*