Στη Σύρο το Digital Escape Meeting από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

panepistimio aigaioy syros
Newsroom
26/05/2022 11:48
 
 
 

Σήμερα 26 και αύριο 27 Μαΐου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Σύρο το Digital Escape Meeting, το οποίο διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο πλαίσιο του 1st Flagship Initiative “Digital Reform in ERUA”- Task 5.1 “Developing and adopting common digital tools for connectivity”.

Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του ERUA WP5 “ReImagining Campus” την οποία συντονίζει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Στη ERUA: Ευρωπαϊκή Συμμαχία των Πανεπιστημίων της Μεταρρύθμισης συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Ελλάδα), το Université Paris 8 Vincennes-Saint-Denis (Γαλλία), το Roskilde University (Δανία), το University of Konstanz (Γερμανία) και το New Bulgarian University (Βουλγαρία).

Οι κύριοι στόχοι της συνεργατικής συνάντησης αφορούν:
*στη σύνδεση των ψηφιακών κοινοτήτων και ομάδων του ERUA & Re: ERUA, που για πρώτη φορά συναντώνται με φυσική παρουσία για τη δημιουργία μιας Κοινής Ψηφιακής Ταυτότητας στη Συμμαχία.

*στη διάδραση και ανταλλαγή εμπειριών και πρακτικών με άλλες Συμμαχίες Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, με διάφορες ψηφιακές πρωτοβουλίες και δίκτυα και εξειδικευμένους εμπειρογνώμονες, που μέσα από πρότυπα συνεργατικά μοντέλα πειραματισμού και εργασίας, σχεδιάζουμε όλοι μαζί δημιουργικά ψηφιακά εργαλεία για την συνδεσιμότητα των ψηφιακών υπηρεσιών των Πανεπιστημίων της Συμμαχίας ERUA.

Κατά τη διάρκεια των διεργασιών του διήμερου εργαστηρίου στη Σύρο, σε 6 συνεδριάσεις, ακαδημαϊκοί, ερευνητές, τεχνικοί, μάνατζερς και εμπειρογνώμονες:
*συζητούν σε θέματα και νέες ψηφιακές τάσεις για εργαλεία και εφαρμογές του Erasmus+, EU eIDs, Digital Wallet(s), Digital Academic Credentials, Digital Identity & verifiable Credentials in the travel domain & Virtual Exchange,

*συνεργάζονται μεταξύ τους για τη σχεδίαση της ERUA Identity Card συζητούν τον σχεδιασμό στρατηγικών ψηφιακής συνδεσιμότητας για την ενσωμάτωση συστημάτων και ψηφιακών υπηρεσιών ERUA & Re: ERUA, για να θέσουν παράλληλα ορόσημα των βημάτων τους για τις μελλοντικές προκλήσεις και τον αντίκτυπο τους στις Πανεπιστημιουπόλεις της Συμμαχίας.

Όσοι/ες επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Digital Escape Meeting, μπορούν να αποστείλουν e-mail στο erua-eui@aegean.gr, για να τους κοινοποιηθεί ο σύνδεσμος ψηφιακής συνδεσιμότητας, μέσω Ζoom.

(Visited 62 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*