Την διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία με τη Μέρκελ δηλώνει ο Μανώλης Γλέζος

admin
21/01/2015 21:23
 
 
 

 

Την διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με την γερμανική κυβέρνηση, «αν το θέλει εκείνη», διακήρυξε από το Βερολίνο ο Μανώλης Γλέζος, μιλώντας στην Deutsche Welle.


Ο Μαν.Γλέζος τόνισε ότι παρά την εικαζόμενη διαλλακτικότητα σε κάποια πεδία, η βασική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει.
 

«Δεν πρόκειται εμείς να αποστούμε από αυτό που έχουμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό. Στραγγάλισαν τον ελληνικό λαό για να σώσουν το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο. Του πήραν ότι και αν είχε. Του έκοψαν τους μισθούς, του έκοψαν τις συντάξεις, του χαμήλωσαν τα μεροκάματα. Αυτά οπωσδήποτε θα τα πάρει πίσω ο λαός. Σε ό,τι αφορά τους δανειστές, απλά λέμε, ελάτε αν θέλετε να το κουβεντιάσουμε», σημείωσε ο Μανώλης Γλέζος, μιλώντας στο περιθώριο εκδήλωσης αφιερωμένης στον ΣΥΡΙΖΑ, την οποία διοργάνωσε το Die Linke την Τρίτη το βράδυ.
 
Σε ερώτηση ποια θα είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που οι δανειστές αντί μέτρων λιτότητας, ενδεχομένως ζητήσουν μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του κράτους, του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ή της δικαιοσύνης, ο κ. Γλέζος απάντησε:
«Θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να υποταχθούμε σε σχέδια παράλογα. Και θα εφαρμόσουμε αυτό που είπε ο Πλούταρχος: 'το δανείζεσθαι της εσχάτης παραφροσύνης και μαλακίας εστίν!'».
 
Ο Μαν. Γλέζος αφήνει να εννοηθεί ότι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτή στη συνεργασία, εφόσον όμως την πρωτοβουλία αναλάβει το Βερολίνο. «Αν το θέλει η κυβέρνηση Μέρκελ, μπορούμε να συνεργαστούμε, αν δεν το θέλει, δεν θα συνεργαστούμε. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι».
 

Για το θέμα των επανορθώσεων ο κ. Γλέζος ανέπτυξε τις θέσεις του: «Συνθήκη ειρήνης δεν έχει υπογράψει η Γερμανία. Μας έχει επιβάλει μια συνθήκη μη εμπόλεμης κατάστασης. Γιατί το κάνει αυτό; Γιατί όταν υπογράψει συνθήκη ειρήνης, επειδή είναι νομότυπη, αμέσως θα εξοφλήσει αυτά που οφείλει». Ως προς τις πιθανότητες αλλαγής στάσης της γερμανικής κυβέρνησης, απάντησε: «Πιστεύω ότι ο γερμανικός λαός θα την πείσει να αλλάξει στάση».

 

Πηγή : in.gr

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*