Mac and cheese με 3 τυριά, αρακά και μυρωδικά

Newsroom
24/07/2023 22:26
 
 
 

 

Σε ποιόν δεν αρέσουν τα φουρνιστά ζυμαρικά με λιωμένα τυριά; Σ’ αυτή τη συνταγή το mac and cheese εμπλουτίζεται με αρακά και μυρωδικά.

Υλικά
Μερίδες: 4

• 500 γρ. ζυμαρικό «κοραλλάκι» (σαν κοφτό μακαρονάκι λυγισμένο)
• 6 λεπτά φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
• 2 κουτ. σούπας αλεύρι
• 500 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
• 100 γρ. παλαιωμένο τσένταρ ή κασέρι πικάντικο, τριμμένο
• 100 γρ. κεφαλοτύρι νιώτικο ή πικάντικη γραβιέρα, τριμμένα
• 300 γρ. αρακάς, βρασμένος για 10 λεπτά και πολτοποιημένος στον πολυκόφτη
• τα φύλλα από 4 κλωνάρια δυόσμο
• τα φύλλα από 4 κλωνάρια βασιλικό
• 80 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο
• 30 γρ. βούτυρο αγελαδινό
• 20 ml ελαιόλαδο
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

1. Για να φτιάξουμε τα mac ’n’ cheese με 3 τυριά, αρακά και μυρωδικά, ξεκινάμε βράζοντας το κοραλλάκι σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
2. Το στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 500 ml από το νερό του. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε μαζί το ελαιόλαδο με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο, και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το σκόρδο και λίγο αλάτι και πιπέρι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν.
4. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε.
5. Ρίχνουμε το γάλα και το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο του ζυμαρικού, ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά το πολύ, μέχρι το υγρό να αρχίσει να δένει.
6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το καυτό περιεχόμενο της κατσαρόλας στον πολυκόφτη.
7. Ξεκινάμε να χτυπάμε τα υλικά και ρίχνουμε σταδιακά το τσένταρ (ή το κασέρι), το νιώτικο κεφαλοτύρι (ή τη γραβιέρα), τον πουρέ αρακά, τον δυόσμο και τον βασιλικό. Χτυπάμε μέχρι να γίνουν όλα μια πυκνή και λεία κρέμα.
8. Την αδειάζουμε σε ένα ταψί με διαστάσεις 25 x 35 εκ., προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
9. Πασπαλίζουμε με το πεκορίνο, ανακατεύουμε απαλά και φουρνίζουμε.
10. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να γκρατιναριστεί και να ροδίσει.

15′ προετοιμασία
45′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Νένα Ισμυρνόγλου
Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Food styling: Σταυρούλα Φουτσά

Πηγή: gastronomos.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 108 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*