Μία χαρακτηριστική συνταγή από το Άγιο Όρος που συνδυάζει την παράδοση με τη νοστιμιά .Το πιάτο αυτό, είναι γεμάτο γεύση και θρεπτικά συστατικά, είναι έτοιμο να ταξιδέψει τον ουρανίσκο σας και να σας προσφέρουν μια αυθεντική γευστική εμπειρία από την ακριτική αυτή περιοχή της Ελλάδας.
Υλικά:
• 1 φλιτζάνι ρύζι για ριζότο (όπως Arborio)
• 500 γρ. μανιτάρια (ασπρομανίταρα ή πορτομπέλο), κομμένα σε φέτες
• 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
• 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών (ή νερό)
• 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
• 1/4 φλιτζανιού βούτυρο
• 1 φλιτζάνι τριμμένο παρμεζάνα (προαιρετικά)
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
2. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να ροδίσουν.
3. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο.
4. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
5. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, μία κουτάλα κάθε φορά, και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί το υγρό. Συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και να γίνει κρεμώδες (περίπου 20-25 λεπτά).
6. Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα (αν χρησιμοποιούμε) και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
7. Σερβίρουμε ζεστό, διακοσμώντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή: vimaorthodoxias.gr
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις