Μπρόκολο ογκρατέν με γραβιέρα Νάξου

Newsroom.
23/01/2025 08:12
 
 
 

 

Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε το μπρόκολο με γραβιέρα Νάξου και κεφαλοτύρι.

Υλικά:
1 κιλό μπρόκολο
4 αυγά
400γρ. γραβιέρα Νάξου χοντροτριμμένη
100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
400ml κρέμα γάλακτος
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση:
Πλένουμε το μπρόκολο και κρατάμε μόνο τις φουντίτσες.
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και ρίχνουμε το μπρόκολο για να βράσει. Προς το τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Μόλις βράσει, το σουρώνουμε και όσο είναι ακόμη ζεστό, το στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
Χτυπάμε τα 4 αυγά με το σύρμα κουζίνας. Προσθέτουμε τη χοντροτριμμένη γραβιέρα, το κεφαλοτύρι, την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε όλα καλά μαζί.
Τα περιχύνουμε στο μπρόκολο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά.

Πηγή: newsbeast.gr

Φωτο efsyn.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 7.411 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*