Αλμυρά μάφιν με σπανάκι και τριμμένο τυρί

Newsroom.
03/02/2025 07:47
 
 
 

Οι ημέρες είναι δύσκολες εδώ στις Κυκλάδες γιαυτό θα δούμε εύκολες και γρήγορες συνταγές που μπορείς να τα απολαύσεις και εκτός σπιτιού. Σήμερα θα δούμε αλμυρά μάφιν με σπανάκι και τριμμένο τυρί.

Υλικά:
2 αυγά μεσαίου μεγέθους
160 ml γάλα φρέσκο
75 γρ. ελαιόλαδο + λίγο για τη φόρμα
150 γρ. μείγμα τριών τυριών
1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
75 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού, πλυμένα και χοντροκομμένα
1/2 κόκκινη πιπεριά ή 1 μικρή πιπεριά κέρατο, σε κυβάκια (αν δεν σας αρέσει ή δεν αρέσει στα παιδιά σας την παραλείπετε)
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Για τα αλμυρά μάφιν με σπανάκι και τυρί, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε μια φόρμα για μάφιν με 12 θέσεις και τοποθετούμε σε κάθε θήκη από ένα καραμελόχαρτο ή ένα τετράγωνο κομμάτι λαδόκολλας, με τις άκρες της να εξέχουν προς τα πάνω.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα τυριά, το κρεμμύδι, το σπανάκι και την πιπεριά, αν τη βάλουμε. Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι ίσα να αναμειχθούν τα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα στις 12 θήκες και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.

Καλή Όρεξη!!!

Πηγή: gastronomos.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 2.967 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*