Δεν υπάρχει πιο ωραία μυρωδιά από την άχνη και την κανέλα πάνω σε κολοκυθόπιτα. Σήμερα θα δούμε την εύκολη εκδοχή της πεντανόστιμης κολοκυθόπιτας με φύλλο του εμπορίου. Στο σπίτι μας την λατρεύουμε μικροί και μεγάλοι.
Υλικά:
1 κιλό κολοκύθα κίτρινη καθαρισμένη
200γρ ζάχαρη
200γρ χονδρό σιμιγδάλι
200γρ βούτυρο λιωμένο
1 Πακ. Παραδοσιακό Φύλλο για Πίτες (6 φύλλα)
150γρ καρύδια σπασμένα
80γρ σταφίδες
Κανέλα
Άχνη
Εκτέλεση:
Τρίβουμε την κολοκύθα και προσθέτουμε όλη την ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά.
Μετακομίζουμε το μείγμα σε ένα στραγγιστήρι και ζουλάμε για να φύγουν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τα καρύδια και στις σταφίδες και ανακατεύουμε το μείγμα.
Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί με μέγεθος μικρότερο από τα φύλλα και βάζουμε το πρώτο φύλλο έτσι ώστε να προεξέχει από την μια πλευρά περισσότερο.
Βουτυρώνουμε και τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο αυτή την φορά θα προεξέχει από την άλλη μεριά.
Και τέλος βουτυρώνουμε και τοποθετούμε το τρίτο φύλλο.
Αδειάζουμε όλο το μείγμα πάνω στα φύλλα και το απλώνουμε ώστε να είναι ομοιόμορφο. Τοποθετούμε το τέταρτο φύλλο και βουτυρώνουμε. Γυρίζουμε τις άκρες από τα φύλλα που προεξέχουν από το ταψί πάνω από το τέταρτο φύλλο και τα βουτυρώνουμε.
Τοποθετούμε και τα υπόλοιπα δύο φύλλα και όσο περισσεύει το βάζουμε με ένα μαχαίρι στις άκρες.
Πατάμε με τα χέρια μας απαλά τα φύλλα και βουτυρώνουμε το τελευταίο φύλλο. Κόβουμε την κολοκυθόπιτα μας σε μεγάλα ορθογώνια κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180o C για 50-60 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και άχνη.
Καλή σας όρεξη.
Συνταγή: Άννα Καταχανά
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις