Πανεύκολο μυδοπίλαφο και τούρτα των 5 λεπτών για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Newsroom.
14/02/2025 07:15
 
 
 

 

Για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο, για όσους το ξέχασαν και κυρίως για όσους αναζητούν εύκολες συνταγές για το τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου, ιδού η λύση.

Πανεύκολο αφροδισιακό μυδοπίλαφο και τούρτα των 5 λεπτών για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Για όσους ψάχνουν μια ωραία συνταγή για τούρτα, η οποία όμως να μην είναι και πολύ μπελαλίδικη, για να φτιάξουν σήμερα στο ταίρι τους, η παρακάτω συνταγή είναι η τέλεια λύση:

Υλικά:
Μερίδες: 2
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα Σερρών
1/2 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένες
150 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
10 μύδια χωρίς κέλυφος (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
10 μύδια με κέλυφος, φρέσκα ή κατεψυγμένα*
τα φύλλα από 1/3 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
45 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε μυδοπίλαφο, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε την ντομάτα, 350ml νερό και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσει και να απορροφήσει αρκετά από τα υγρά. Ανακατεύουμε τακτικά, για να μην κολλήσει το ρύζι.
Ρίχνουμε όλα τα μύδια (με κέλυφος και χωρίς), χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 8 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα μύδια και να ανοίξουν (αυτά που έχουν κέλυφος, όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε) και να μαλακώσει και να χυλώσει το ρύζι.
Σκορπίζουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως το μυδοπίλαφο.

Μυστικά:
*Πώς καθαρίζουμε μύδια με κέλυφος: βουρτσίζουμε ή ξύνουμε τα μύδια με ένα μαχαιράκι για να απομακρύνουμε ξένα σώματα και ακαθαρσίες, με το χέρι τραβάμε και αφαιρούμε το «γένι» και τα πλένουμε πολύ καλά με τρεχούμενο νερό.

Υλικά συνταγής για τούρτα 5 λεπτών για του Αγίου Βαλεντίνου
Για το κέικ:

1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
½ φλιτζάνι βούτυρο
2 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ¾ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ φλιτζάνι γάλα

Υλικά για το frosting
150 γραμμάρια βούτυρο
120ml κρέμα γάλακτος
160 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
400 γραμμάρια τυρί κρέμα
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικό)

Εκτέλεση συνταγής για εύκολη τούρτα για του Αγίου Βαλεντίνου
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 C.
Στρώστε με λαδόκολλα μια φόρμα καρδιά και αλευροβουτυρώστε. Σε ένα μπολ χτυπάμε μαζί τη ζάχαρη και το βούτυρο.
Προσθέτουμε και χτυπάμε ένα ένα τα αυγά και μετά τη βανίλια.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Τέλος προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί.
Ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο. Για cupcakes, ψήστε για 20 με 25 λεπτά.

Πώς φτιάνουμε το frosting
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα και το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε την άχνη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.
Χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας λείο και κρεμώδες.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε την παχύρρευστη κρέμα μέχρι να σφίξει. Στη συνέχεια, ενώνουμε τα δύο μείγματα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε.
Οσο περισσότερο μπορούμε αφήνουμε το frosting στο ψυγείο, αλλιώς απλά κάνουμε την επικάλυψη στο κέικ μας και διακοσμούμε κατά προτίμηση…

Πηγή: gastronomos.gr της Νίκης Χρυσανθίδου

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 323 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*