Το χούμους της Μέσης Ανατολής ξεκίνησε μερικά χρόνια πριν ως μια κορυφαία τάση και ρίζωσε για τα καλά, δικαιολογημένα, αφού πρόκειται για μια από τις καλύτερες σαλάτες που έχουν φτιαχτεί ποτέ!
Το hummus είναι σα τον χαμαιλέοντα, μπορείς κρατώντας τη βασική συνταγή να το προσαρμόσεις και να το εντάξεις σε κάθε είδους γεύση, περίσταση, εποχή και γεύμα, από ορεκτικό μέχρι ένα θρεπτικό γλύκισμα.
Για να φτιάξεις χούμους θα χρειαστείς βρασμένα ρεβίθια, ταχίνι, ελαιόλαδο, λεμόνι, κύμινο, σκόρδο και μερικές “λεπτομέρειες”.
Υλικά:
Για το χούμους
300 γρ. ρεβίθια βρασμένα
100 γρ. λιαστές ντομάτες ΕΔΕΜ
2 σκελίδες σκόρδο
1¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
80 γρ. ταχίνι
60ml ελαιόλαδο
1 λεμόνι
250ml. νερό από τα ρεβίθια που βράσαμε
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
50 γρ. αγγουράκι ανθός ΕΔΕΜ
1 λιαστή ντομάτα ΕΔΕΜ
Ψιλοκομμένο δυόσμο
Εκτέλεση:
1. Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, το κύμινο, λίγο ελαιόλαδο και το μισό νερό από τα ρεβίθια.
2. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το ταχίνι, το ελαιόλαδο συνεχίζοντας να πολτοποιούμε και σταδιακά προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται ακόμη για να έχουμε την επιθυμητή υφή.
3. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και λεμόνι.
4. Σερβίρουμε το χούμους με ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί, λιαστές ντομάτες και δυόσμο.
Μικρά Μυστικά:
-Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμα βρασμένα ρεβίθια τα βάζουμε να βράσουν για 10′ με 250ml νερό που θα το χρησιμοποιήσουμε αργότερα στη συνταγή
Πηγή: funkycook.gr
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
One Comment