Σύρος: Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Newsroom
19/05/2021 13:20
 
 
 

Την Κυριακή 23 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν στη Σύρο οι φετινές εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, όπως αυτό ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχει ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΜΑΪΟΥ 2021

1.Γενικός σημαιοστολισμός σε όλο το νομό, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 23ης Μαΐου 2021.

2.Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α. καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 23ης Μαΐου 2021 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

ΩΡΑ 09:40 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών (τέλος προσέλευσης στον Ιερό Ναό στις 09:30 π.μ.). Μετά το πέρας της δοξολογίας, θα εκφωνηθεί σύντομη ομιλία από το μέλος του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου «Ο Εύξεινος Πόντος» κα Χριστίνα Καριοφυλλίδη.

Kατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης στην περιοχή του προσφυγικού συνοικισμού του Ξηροκάμπου από τους κ.κ. Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Βουλευτές του Νομού, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Σύρου, Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου, Διοικητή 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, Σύλλογο Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου «Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ» και εκπροσώπους λοιπών φορέων που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο.

Σιγή ενός λεπτού. ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*