Με πόρους του νέου Ε.Π. της Περιφέρειας συνεχίζεται η κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Σίφνου

admin
12/05/2016 9:58
  •  
  •  
  •  

 

Την απόφαση ένταξης του έργου συνέχισης και ολοκλήρωσης της κατασκευής του Δημοτικού Σχολείου Σίφνου στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020», με δημόσια δαπάνη ύψους 2.555.552,12 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Η κατασκευή του σχολείου είχε ξεκινήσει το 2014 και επειδή δεν κατέστη δυνατή η ολοκλήρωσή του εντός της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου, η περιφερειακή αρχή δεσμεύτηκε για την συνέχιση και ολοκλήρωσή του στην νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Το κτίριο του σχολείου που κατασκευάζεται στην θέση «Φυρόγια», έχει συνολικό εμβαδόν 2.370 τ.μ. και είναι δυναμικότητας 300 μαθητών. Οι χώροι που προβλέπονται, πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές διδασκαλίας και είναι: αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, διοικητικοί και λοιποί χώροι γραφείων, χώροι κοινόχρηστων λειτουργιών (όπως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη, χώροι διαλείμματος, εστιατόριο, κυλικείο, βοηθητικοί χώροι). Στον περιβάλλοντα χώρο έχουν προβλεφθεί χώροι διαλείμματος, ημιυπαίθριος χώρος διδασκαλίας, γήπεδα και χώροι για αθλητικές δραστηριότητες. Προβλέπεται, επίσης, χώρος προσωρινής στάθμευσης λεωφορείων και οχημάτων, για την αποβίβαση/επιβίβαση των μαθητών.

Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου 2014 – 2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 35 times, 1 visits today)