Γιώργος Τσαγκαράκης: «Απ’ ό,τι κατάλαβα, υπάρχει φαγωμάρα στη Μύκονο»

tsagkarakis 1
admin
13/06/2016 09:01
 
 
 

Η οικονομική κρίση τον οδήγησε στο να μετατρέψει το ένα από τα δύο κοσμηματοπωλεία του στη Μύκονο σε ιταλική πιτσαρία, ωστόσο η γραφειοκρατία, αλλά και μια… καταγγελία «αγνώστων στοιχείων» έβαλε «λουκέτο» στο μαγαζί την ημέρα του opening.

Ο λόγος για τον γκαλερίστα – κοσμηματοπώλη Γιώργο Τσαγκαράκη, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Δέκα με τόνο» του AegeanVoice 107.5 για την περιπέτεια της επιχείρησης του, η οποία έκλεισε (προσωρινά) πριν καν ξεκινήσει να λειτουργεί.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαγκαράκη, ο Όμιλος του δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς (πράσινη ενέργεια, ναυτιλία κλπ.) και μετά από «πολύ ώριμη σκέψη», αποφάσισε με τους συνεργάτες του να μετατρέψει το κοσμηματοπωλείο σε ένα πρωτότυπο μοντέλο ιταλικής πιτσαρίας με Ιταλούς σεφ, μιας και είχε «περικυκλωθεί» από άλλα καταστήματα εστίασης. Σημείωσε δε, ότι το κατάστημα έχει παραδοσιακό χαρακτήρα, με απώτερο στόχο να γίνει franchise και να διαδοθεί στο εξωτερικό.

«Προσφύγαμε στο Δήμο για την προέγκριση, ως διερευνητική κίνηση για το εάν θα μας επιτρέψουν να κάνουμε αυτή τη δραστηριότητα εκεί. Παλεύουμε τέσσερις μήνες από τον Φεβρουάριο προκειμένου να συγκεντρώσουμε όλα τα δικαιολογητικά που είναι ένας κυκεώνας. Ειδικά όταν μιλάμε για μια χώρα που έχει ανάγκη την ανάπτυξη, κάτι τέτοιο είναι ανεπίτρεπτο. Είναι ένας κυκεώνας γραφειοκρατίας που διαρκεί από έξι μήνες έως δύο χρόνια. Ο δικός μας χώρος είναι ένα κατάστημα το οποίο είναι μέσα στη χώρα της Μυκόνου και είναι νόμιμο. Πληροί όλες τις προϋποθέσεις έχει κάνει προσλήψεις προσωπικού, έναρξη επιτηδεύματος στην εφορία» ανέφερε ο κ. Τσαγκαράκης στον Aegean Voice.

tsagkarakis 2

«Το σύστημα είναι σαθρό και ταλαίπωρο»

Μιλώντας στην Πόπη Αλιμπέρτη και τον Γιώργο Καμβύση, ο κ. Τσαγκαράκης τόνισε ότι δεν έχει καμία εμπάθεια απέναντι στις υπηρεσίες και τον δήμο Μυκόνου, αλλά αντίθετα αυτό που κατηγορεί είναι το «σαθρό και ταλαίπωρο» σύστημα και την… μνημειώδη ελληνική γραφειοκρατία.

«Όταν μιλάμε για ανάπτυξη, πώς σας φαίνεται που παραμένει μια επιχείρηση κλειστή όταν είναι καθ’ όλα νόμιμη; […] Δεν φταίει κανείς, ούτε κι εγώ βέβαια, αλλά αυτό που καταφέρνουμε είναι να μην κάνουμε ανάπτυξη» είπε χαρακτηριστικά ο επιχειρηματίας και πρόσθεσε ότι «επιμένει ελληνικά» παρά την εξαντλητική φορολογία στην χώρα μας.

Τέλος, έκανε τη… θλιβερή διαπίστωση ότι στη Μύκονο και ειδικότερα στον χώρο της εστίασης «υπάρχει φαγωμάρα και μικροσκοπιμότητες που δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον». Αντίθετα, κατέληξε, αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί όλους τους επιχειρηματίες είναι η συνεχής αναβάθμιση και βελτίωση του τουριστικού προϊόντος, ώστε να ενισχυθεί και ο ελληνικός τουρισμός.

(πηγή φωτό: protothema.gr)

(Visited 46 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*