Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τα λιμενικά έργα της Σίφνου

leontaritis syskepsi limenika erga sifnos
admin
28/06/2016 15:07
 
 
 

Τα λιμενικά έργα της Σίφνου τέθηκαν επί τάπητος κατά τη διάρκεια της τεχνικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφέρειας, σε συνέχεια της δέσμευσης που είχε αναλάβει ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης μετά και την πρόσφατη επίσκεψη του στο νησί.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο κ. Λεονταρίτης, ο έπαρχος Μήλου κ. Βενάκης, ο δήμαρχος Σίφνου κ. Μπαμπούνης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σίφνου – Κιμώλου κ. Τρούλλος, ο γενικός διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Καστρίσιος, η διευθύντρια Τεχνικών Έργων Κυκλάδων κα Συμεοπούλου, στελέχη των παραπάνω υπηρεσιών, ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Λέκκας και οι μελετητές των έργων κ. Βερελής και κα Ηλιοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης βρέθηκε τρόπος για την άρση των προβλημάτων των μελετών ανάπλασης του Πλατύ Γιαλού ενώ για το λιμάνι των Καμαρών διαπιστώθηκε η ωρίμανση των μελετών, με εκκρεμή την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Στην ατζέντα συμπεριελήφθησαν, επίσης, οι μελέτες αναβάθμισης του λιμένος Φάρου Σίφνου.

 

Ικανοποιημένοι οι τοπικοί φορείς

Αμέσως μετά το πέρας των εργασιών, ο κ. Βενάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δέσμευση όλων των συμμετεχόντων να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίσπευση των διαδικασιών και την απρόσκοπτη υλοποίηση των σημαντικών αυτών έργων, που – όπως χαρακτηριστικά τόνισε – «θα επιλύσουν χρονίζοντα προβλήματα, θα αναβαθμίσουν τις υποδομές του νησιού και θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή προοπτική της Σίφνου».

Αντίστοιχα, ο δήμαρχος του νησιού κ. Μπαμπούνης επεσήμανε: «Πέρα από την πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Λεονταρίτη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, σε σχέση με τα λιμενικά έργα του νησιού και τις λύσεις τις οποίες προτάθηκαν, αναφορικά με τη διάβρωση της ακτής του Πλατύ Γιαλού και τη βελτίωση του λιμανιού στις Καμάρες, με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπίστωσα ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων έχει προχωρήσει στη θεώρηση της προμελέτης δικτύων αποχέτευσης των κεντρικών οικισμών και ενημερώθηκα ότι άμεσα θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων για τη χορήγηση θετικής γνωμοδότησης επ’ αυτής, δίνοντας την εντολή στον μελετητή να προχωρήσει στην οριστική μελέτη δικτύων αποχέτευσης, με αποτέλεσμα να κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά στη δημοπράτησης αυτού του τόσο σημαντικού έργου για τη Σίφνο».

Τέλος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σίφνου – Κιμώλου κ. Τρούλλος σημείωσε: «Εκφράζω την αισιοδοξία μου αλλά και τις ευχαριστίες μου προς τη νέα περιφερειακή αρχή για το συντονισμό των ενεργειών στην προσπάθεια επίσπευσης της ολοκλήρωσης των μελετών για το λιμάνι Καμαρών, του αλιευτικού καταφυγίου στον Πλατύ Γιαλό και της διάβρωσης της ακτής. Είμαι βέβαιος ότι, χάρις στην εναρμόνιση των προσπαθειών όλων των εμπλεκομένων στην επίτευξη του κοινού στόχου, σύντομα θα πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με έργα υποδομής που θα δώσουν νέα αναπτυξιακή πνοή στο νησί της Σίφνου».

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*