Περιοδεία Χατζημάρκου σε Πάρο και Αντίπαρο

xatzimarkos paros antiparos 1
admin
26/07/2016 16:02
 
 
 

Στην Πάρο και την Αντίπαρο περιοδεύει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον έπαρχο Πάρου Κώστα Μπιζά.

Ο κ. Χατζημάρκος είχε συνεργασία με τους δημάρχους των δύο νησιών κ.κ. Μάρκο Κωβαίο και Τάσο Φαρούπο, αντίστοιχα, όπου εξετάστηκε η πορεία του τεχνικού προγράμματος των δύο Δήμων και τα γενικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, εν μέσω της θερινής περιόδου. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δίνει ιδιαίτερη σημασία σε τομείς που σχετίζονται άμεσα με την καθημερινότητα των νησιωτών, αλλά και των επισκεπτών, με έμφαση στη συντήρηση και βελτίωση του οδικού δικτύου, στη συντήρηση των σχολικών μονάδων, τα λιμενικά έργα και τις αθλητικές υποδομές.

 

Οδικό δίκτυο

Σημειώνεται ότι με την καθοριστική παρέμβαση της Περιφέρειας «έτρεξε» το έργο «Συντήρηση Δημοτικού & Επαρχιακού Οδικού Δικτύου του Δήμου Πάρου», προϋπολογισμού 600.000 €, που αφορά ασφαλτοστρώσεις στη Νάουσα, την Μάρπησσα και τις Λεύκες. Επίσης, δρομολογήθηκε συντήρηση και καθαρισμός των τάφρων του επαρχιακού οδικού δικτύου, με σκοπό την άρση της επικινδυνότητας και την ασφαλή χρήση του από ντόπιους κατοίκους και επισκέπτες, έργο που χρηματοδοτήθηκε από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

xatzimarkos paros antiparos 2

Σχολικές μονάδες

Όσον αφορά στις σχολικές υποδομές, πρόσφατα εντάχθηκε στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020, το έργο της αναβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου – Μάρπησσας Πάρου, με συνολικό προϋπολογισμό 1.540.000 €, δυναμικότητας 150 μαθητών, καθώς και η κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων.

Στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Νοτίου προβλέπεται η ενίσχυση των σχολικών και κοινωνικών δομών στα δύο νησιά, σύμφωνα με τις προσκλήσεις που απευθύνει ο Περιφερειάρχης για την υποβολή προτάσεων αντίστοιχων έργων από τους δύο Δήμους, προς ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020».

 

xatzimarkos paros antiparos 3

Άλλες παρεμβάσεις

Εξάλλου, με απόφαση που έλαβε πρόσφατα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εγκρίθηκε η επαναδημοπράτηση του έργου «Επισκευή – Συντήρηση Α’ Ορόφου Κτιρίου Αγροκηπίου Παροικιάς Πάρου» και επίκειταιο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου, με προϋπολογισμό μελέτης 20.000 ευρώ.

Συμφωνήθηκε, επίσης, η στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην προσπάθεια του Δήμου Πάρου να ωριμάσει μελέτη κλειστού γυμναστηρίου στην Πάρο, θέμα που θα εισηγηθεί στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο ο έπαρχος κ. Μπιζάς. 

Τόσο ο κ. Χατζημάρκος όσο και ο κ. Μπιζάς διαβεβαίωσαν τους δημάρχους Πάρου και Αντιπάρου ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στέκεται δίπλα στα νησιά και τις ανάγκες τους, τόσο για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων, όσο και για την χάραξη των στρατηγικών επιλογών και κατευθύνσεων που διασφαλίζουν την ανάπτυξη και την προοπτική τους στο μέλλον.

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*