Πρόταση για νέο μουσείο στη Δήλο

delos
admin
26/07/2016 7:00
 
 
 

H δημιουργία ενός νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στη Δήλο συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της FEDHATTA (Ομοσπονδία Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού) Λύσανδρος Τσιλίδης  με τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά, όπου και παρουσιάστηκε το όραμα του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Jean Pierre Heim.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος φιλέλληνας αρχιτέκτονας, σύμφωνα με το ΑΠΕ, παρουσίασε στον υπουργό το πρωτοποριακό σχέδιό του για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, που οραματίζεται. Πρόκειται για ένα σύγχρονο Μουσείο, απόλυτα εναρμονισμένο με το περιβάλλον, το οποίο αποτελεί από μόνο του σημείο αναφοράς. Παράλληλα, το Μουσείο θα είναι εξοπλισμένο με όλες τις σύγχρονες μεθόδους για την εξασφάλιση και προστασία των εξαιρετικά σημαντικών εκθεμάτων, αλλά και με πρόβλεψη να στεγάσει και τα εκθέματα που θα ανασκαφούν τα επόμενα χρόνια από την περιοχή της Δήλου.

Ο κ. Μπαλτάς ευχαρίστησε τον κ. Heim για το μεγάλο ενδιαφέρον του και για την ενημέρωση που του έκανε. Κατά τη συνάντηση, σημείωσε ότι ένα τέτοιο σπουδαίο εγχείρημα δεσμεύεται από το γεγονός ότι η Δήλος είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και η εποπτεία της υπόκειται στην Εφορεία Κυκλάδων η οποία είναι καθ’ ύλην αρμόδια να εξετάσει τις προτάσεις στο πλαίσιο του δικού της σχεδιασμού για τον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο. Ο κ. Τσιλίδης τόνισε την ανάγκη δημιουργίας, εμβληματικών έργων, με τις αντίστοιχες υποδομές, τα οποία θα προάγουν τον πολιτισμό και θα ενδυναμώσουν τον τουρισμό της χώρας μας.

 

(Visited 38 times, 1 visits today)