Τήνος: Προσποιούνταν τους ελεγκτές του ΕΦΕΤ για να αποσπούν χρήματα από επιχειρηματίες

elegktes maimoy xrimata
admin
05/08/2016 12:58
 
 
 

Κρούσματα αντιποίησης αρχής που αφορούν στον ΕΦΕΤ, με σκοπό την εξαπάτηση των επιχειρήσεων παραγωγής, διάθεσης, εμπορίας τροφίμων, μαζικής εστίασης κ.λπ., παρουσιάστηκαν στην Τήνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, οι φερόμενοι ως ελεγκτές του ΕΦΕΤ λειτουργούν κατά τρόπο εντελώς εισπρακτικό και παράνομο, εκμεταλλευόμενοι τον αιφνιδιασμό του επιχειρηματία. Η συνήθης προσέγγιση εκφοβισμού και παραπλάνησης έχει ως εξής: «το επόμενο διάστημα θα γίνουν έλεγχοι που θα οδηγήσουν στην επιβολή υψηλών προστίμων, με την καταβολή ορισμένου χρηματικού ποσού εκδίδεται βεβαίωση που σας κατοχυρώνει ώστε να τα αποφύγετε».

Μετά από επαναλαμβανόμενες καταγγελίες, το Επιμελητήριο Κυκλάδων συστήνει στους επιχειρηματίες – μέλη του να είναιιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί το φαινόμενο εμφάνισης επιτηδείων που επισκέπτονται κατ’ ιδίαν ή επικοινωνούν τηλεφωνικά με τις επιχειρήσεις των Κυκλάδων και παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι ή συνεργάτες Υπουργείων ή/και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, με σκοπό την είσπραξη χρημάτων. Επιπλέον, ο ΕΦΕΤ συστήνει στους επιχειρηματίες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να ελέγχουν την υπηρεσιακή ταυτότητα και την εντολή ελέγχου του υπαλλήλου.

«Παρακαλούμε τους συναδέλφους μας στα νησιά των Κυκλάδων να καταγγέλλουν στις τοπικές αστυνομικές αρχές κάθε περιστατικό το οποίο συνιστά αντιποίηση αρχής» καταλήγει η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.

(φωτό: protothema.gr)

(Visited 19 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*