Ενισχύονται τα σώματα ασφαλείας στη Μύκονο

mykonos windmills
admin
17/08/2016 22:01
 
 
 

Με παρέμβαση του Δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα και με τη συνδρομή της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά αποσπάστηκαν για το μήνα Αύγουστο δέκα επιπλέον αστυφύλακες και τροχονόμοι για την ενίσχυση του Α.Τ. Μυκόνου, οι οποίοι φιλοξενούνται σε κατοικίες που εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή από επιχειρηματίες του νησιού.

Στο ίδιο πλαίσιο o δήμος Μυκόνου πέτυχε την απόσπαση για την θερινή περίοδο πυροσβεστών με πυροσβεστικό όχημα, για τους οποίους εξασφαλίστηκε η διαμονή τους, για όλη την περίοδο της απόσπασης τους.
Επιπλέον, η δημοτική αρχή του νησιού έχει αιτηθεί προς το Α.Τ. Μυκόνου, να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης, τη ρύθμιση κυκλοφορίας, καθώς και την πραγματοποίηση ελέγχων με αλκοτέστ, για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.
Παράλληλα, έχει ζητηθεί και από το Λιμενικό Σώμα να πραγματοποιούνται εμφανείς περιπολίες στην περιοχή του Γιαλού έως τα «Δηλιανά» τις πρώτες πρωινές ώρες, προς αποφυγή περιστατικών, συμπλοκών, επαιτείας και μικροκλοπών.
Είναι γεγονός άλλωστε πως η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας που αριθμούσε 23 άτομα στο Δήμο, δυσχέρανε το έργο μας με αποτέλεσμα την έλλειψη ελεγκτικού μηχανισμού από πλευράς του Δήμου.
Ένα ακόμα γεγονός που δυσχεραίνει την κατάσταση είναι, ότι η πλειοψηφία των υπηρετούντων αστυνομικών στο Α.Τ. Μυκόνου απασχολείται στον έλεγχο χειραποσκευών και διαβατηρίων στο αεροδρόμιο Μυκόνου, διότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν έχει συνάψει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία για τον σκοπό αυτό.
Για τους παραπάνω λόγους ο Δήμος, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που του επιτρέπει ο νόμος για θέματα ασφάλειας, ολοκλήρωσε ηλεκτρονικό δημόσιο διαγωνισμό και προχώρησε στη σύναψη δημόσιας σύμβασης με ιδιώτη ανάδοχο, για την φύλαξη των δημοτικών κτιρίων και κοινόχρηστων χώρων, στον παραδοσιακό οικισμό και την Άνω Μερά για την τουριστική περίοδο.
Επιπλέον, ο δήμος έχει καταθέσει τροπολογία νόμου προς το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα από τους πόρους του δήμου, να παρέχεται επίδομα σίτισης και διαμονής σε όλα τα σώματα ασφαλείας, δίνοντας με αυτό τον τρόπο κίνητρο στους ενδιαφερόμενους να αποσπαστούν στο νησί.

(Visited 36 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*