Όλα έτοιμα για το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας στη Σίφνο

cooking festival
admin
06/09/2016 21:47
 
 
 

Το 10ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές” μας περιμένει και φέτος στον Αρτεμώνα, από 8-10 Σεπτέμβρη, με εκδηλώσεις που πραγματικά αξίζουν τη μετακίνηση στο νησί…

Μια τριήμερη γιορτή γεύσεων που συνδυάζεται με ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα είναι και φέτος το καθιερωμένο πλέον Φεστιβάλ Ν. Τσελεμεντέ, που διοργανώνεται για 10η χρονιά με τη φροντίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου και την υποστήριξη του δικτύου Aegean Cuisine.

Φέτος, αναμένονται αντιπροσωπείες από κυκλαδίτικα νησιά και άλλες περιοχές, αλλά και τρεις αντιπροσωπείες από το εξωτερικό, που θα παρουσιάσουν δείγματα της γευστικής τους παράδοσης. Κάθε νησί θα έχει το δικό του περίπτερο στην κεντρική πλατεία του Αρτεμώνα, όπου ερασιτέχνες μαζί με επαγγελματίες μάγειρες θα παρασκευάζουν τις συνταγές του τόπου τους. Τις γεύσεις αυτές, οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάζουν στα περίπτερα των νησιών. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στις πάντα επιτυχημένες παιδικές μαγειρικές εκδηλώσεις.

Τι θα γίνει στο Φεστιβάλ

Αντιπροσωπείες από τα νησιά των Κυκλάδων, μαζί με κάποιου τιμώμενου νησιού από το υπόλοιπο Αιγαίο, ανταμώνουν στη Σίφνο και παρουσιάζουν την ιδιαίτερη γαστρονομική και πολιτιστική τους παράδοση.

Κάθε νησί έχει το δικό του περίπτερο στην κεντρική πλατεία του Αρτεμώνα, όπου ερασιτέχνες μαζί με επαγγελματίες μάγειρες και σεφ, παρασκευάζουν και παρουσιάζουν τις συνταγές του τόπου τους. Τις γεύσεις αυτές, οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν στα περίπτερα των νησιών.

Σε μια διαμορφωμένη γωνιά της πλατείας, τα “Τσελεμεντάκια” (παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών), ντυμένα με ποδιές και πολύχρωμους μαγειρικούς σκούφους, συμμετέχουν σε μαγειρικά παιχνίδια και διαγωνισμούς, φτιαγμένους στα μέτρα τους.

Το φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό κάθε μέρα στις 18.00, ενώ στο τέλος κάθε μέρας, στις 21.30, πραγματοποιούνται μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με παραδοσιακούς σκοπούς τόσο της Σίφνου αλλά και των υπόλοιπων νησιών.

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη και τα προσφερόμενα φαγητά είναι κερασμένα.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Παρουσίαση παραδοσιακών εθίμων και τεχνών, όπως αγγειοπλαστική και ψαθοπλεκτική, τέλεση παραδοσιακού γάμου κ.α.
Ένα μικρό παζάρι με προϊόντα και κεράσματα από τα νησιά που θα συμμετέχουν (στο στενό του Αρτεμώνα)
Έκθεση λαογραφικού υλικού “Γιάννης Ατσόνιος” (στο στενό του Αρτεμώνα απέναντι από την Παναγία του Μπαλή)
Εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής κλπ στο δημοτικό σχολείο του Αρτεμώνα και στο Πολιτιστικό κέντρο Σίφνου “Μαριάνθη Σίμου”
Ετοιμάζουμε βαλίτσες για Σίφνο, λοιπόν!

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Σίφνου.
Πληροφορίες: ΕΔΩ

(Visited 12 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*