Οι Κιμώλιοι τίμησαν την Ιερά Μνήμη της Οσίας Μεθοδίας, της εν Κιμώλω

osia methodia kimolos 2016 1
admin
07/10/2016 07:36
 
 
 

Πολυϊερατικός Εόρτιος Εσπερινός, επί τη ιερά μνήμη της Οσίας Μεθοδίας, της εν Κιμώλω ασκητικώς διαλαμψάσης,, τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Οδηγητρίας Κιμώλου από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κιμώλου, Πρωτοπρ. Δημήτριο Βεντούρη, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, Πανοσιολ. Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη και τον Εφημέριο του Ι. Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγογιάννη, παρουσία των Αρχών της νήσου και πλήθους Κιμωλίων πιστών.
Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον ευρισκόμενο στην Αθήνα (λόγω της συμμετοχής του στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας) Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την πρόσκληση και την ευλογία του, και τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Δημήτριο Βεντούρη για τη φιλοξενία του, αναφέρθηκε στην «αρχόντισσα της Κιμώλου», όπως την χαρακτήρισε, Οσία Μεθοδία, τονίζοντας ότι με την ασκητική ζωή της ξεπέρασε τα ανθρώπινα μέτρα, έσπασε τα δεσμά της μοναξιάς της με τη διαρκή επικοινωνία με το Θεό και τους Αγίους και ανέλαβε αυτοπροαιρέτως να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι άλλοι άνθρωποι, νήστευε για όσους δεν νήστευαν, προσεύχονταν για όσους δεν προσεύχονταν, κατεστησε τη μικρή Κίμωλο πασίγνωστη σε όλη την Οικουμενική Ορθοδοξία και ανεδείχθη φωτεινός οδοδείκτης για τη ζωή μας.

osia methodia kimolos 2

osia methodia kimolos 2016 3

osia methodia kimolos 2016 4
Ακολούθησε πάνδημη λιτάνευση της ιεράς εικόνας και των φυλασσομένων στον Ι. Ναό Οδηγητρίας Λειψάνων της Αγίας, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε παραδοσιακό νησιώτικο πανηγύρι, κατά το οποίο ο δήμαρχος Κιμώλου Κωνσταντίνος Βεντούρης καλωσόρισε τους αφιχθέντες Αρχιμανδρίτες και οι μαθητές των Σχολείων της Κιμώλου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.

osia methodia kimolos 2016 5

osia methodia kimolos 2016 6

osia methodia kimolos 2016 7

osia methodia kimolos 2016 8
(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 80 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*