«Χρυσό» το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» της Σίφνου

nikolaos tselementes 2016
admin
07/10/2016 10:35
  •  
  •  
  •  

Το Χρυσό βραβείο “European Gastronomic Festival 2016” θα απονείμει στο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» της Σίφνου το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO), κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του που θα γίνει στη Λισσαβόνα, από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου.
Το φεστιβάλ – θεσμός της ελληνικής γαστρονομίας, που συνδιοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συμπλήρωσε φέτος 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας και η διεθνής αυτή διάκριση έρχεται να επιβεβαιώσει την μεγάλη αξία του γαστρονομικού πλούτου των νησιών, ο οποίος είναι «μοναδικός και ανυπέρβλητος», όπως χαρακτηριστικά λέει ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος στην συγχαρητήρια επιστολή που έστειλε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου.

nikolaos tselementes 2016 brabefsi
Στην επιστολή του, ο κ. Χατζημάρκος αναφέρει αναλυτικά:
«Θέλω να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω για αυτήν την τόσο σημαντική διεθνή διάκριση που χαρίσατε στο νησί σας, τη Σίφνο, στις Κυκλάδες, σε ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο. Την αξίζετε! Εργαστήκατε πολύ σκληρά αλλά και με πολλή αγάπη όλα αυτά τα χρόνια, για να αναδείξετε σε θεσμό την κληρονομιά που άφησε στην ελληνική γαστρονομία ο master chef – θρύλος Νικόλαος Τσελεμεντές. Το Χρυσό βραβείο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας, με τον πιο επίσημο, τον πιο ηχηρό τρόπο, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που για μας, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αποτελεί ακλόνητη πίστη. Ότι ο γαστρονομικός πλούτος των νησιών μας είναι μοναδικός και ανυπέρβλητος και η Aegean Cuisine, ένας πραγματικός θησαυρός, ο καλύτερος πρεσβευτής των νησιών μας στο εξωτερικό, που, και μόνο γι αυτήν, αξίζει να ζήσει κανείς την εμπειρία του τι σημαίνει γαστρονομία στο Νότιο Αιγαίο.
Το Χρυσό Βραβείο που κερδίσατε, μας φέρνει ακόμη πιο κοντά στο στόχο μας, στην εξωστρέφεια των νησιών μας και στην ανάδειξη της γαστρονομίας ως αναπόσπαστο στοιχείο της τουριστικής τους ταυτότητας. Ταυτόχρονα, είναι ο καλύτερος οιωνός για την μεγάλη διάκριση που διεκδικεί και περιμένει ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο: Την ανάδειξή του ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης, το 2019. Το Χρυσό Βραβείο στο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές», ανοίγει το δρόμο και επιβεβαιώνει ότι η κουζίνα των νησιών μας, αυτή που έβαλε τις βάσεις για να διαμορφωθεί η σύγχρονη κουζίνα διεθνώς, όχι μόνο αξίζει, αλλά και δικαιούται την αναγνώριση.

Θερμά συγχαρητήρια
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος

(φωτό: sifnaiko-fos.gr)

(Visited 98 times, 1 visits today)