Στην Κέα ο πρόεδρος και στελέχη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

epimelitirio kea 2
admin
11/10/2016 08:10
 
 
 

Την πλειονότητα των επιχειρήσεων της Κέας επισκέφθηκαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος, μέλη της διοίκησης και στελέχη του φορέα, κατά τη διάρκεια τριήμερης επίσκεψης στο νησί, με στόχο την εδραίωση μιας καλύτερης επικοινωνίας μεταξύ του Επιμελητηρίου και των μελών του στην Κέα.

Η επίσκεψη της πολυμελούς ομάδας εργασίας διήρκησε από τις 6 μέχρι τις 8 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο και της υποστήριξης υλοποίησης του 9ου Συνεδρίου Εμπορικών Συλλόγων του νομού Κυκλάδων, ενώ την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, το Επιμελητήριο πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση με τις επιχειρήσεις – μέλη του στο Πνευματικό Κέντρο «Στυλιανός Ρέστης», όπου έγινε αναλυτική παρουσίαση της δομής, της δραστηριότητας, των υποδομών και των δυνατοτήτων του. Παράλληλα, παρουσίασε τις σύγχρονες υπηρεσίες και τα επιχειρηματικά εργαλεία που παρέχει στα μέλη του, με ζητούμενο και απώτερο στόχο την ευρεία χρήση τους από τις επιχειρήσεις, προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα και η εξωστρέφειά τους.

epimelitirio kea 4

epimelitirio kea 3
Την εκδήλωση, στην οποία έδωσαν το παρών πολλοί επιχειρηματίες της Κέας, χαιρέτισε ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Ευαγγέλου, ο οποίος τόνισε τη σημασία της παρουσίας του Επιμελητηρίου στην Κέα, αλλά και την ανάγκη συνέργειας και συσπείρωσης των φορέων και των επιχειρήσεων, προκειμένου να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα για τα νησιά.

epimelitirio kea 5

epimelitirio kea 6

Τι περιλάμβανε η ενημερωτική εκδήλωση
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ρούσσος, παρουσίασε τον θεσμικό ρόλο, τις πρόσφατες δράσεις και την πληθώρα των υπηρεσιών που προσφέρει το Επιμελητήριο στα μέλη του, καλώντας την τοπική επιχειρηματική κοινότητα να τις αξιοποιήσει στο μέγιστο. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημαντική πρωτοβουλία με τίτλο “Aegean Cuisine” και στη σημασία της αξιοποίησης των τοπικών προϊόντων και κατ’ επέκταση του γαστρονομικού τουρισμού.
Στη συνέχεια, τα στελέχη του Επιμελητηρίου ανέλυσαν τα επιμέρους θέματα της παρουσίασης, όπως τις υπηρεσίες συμβουλευτικών υπηρεσιών για χρηματοδοτικά προγράμματα και επιχειρηματικά θέματα, τις δράσεις κατάρτισης, τις υπηρεσίες και δυνατότητες προβολής στη διαδικτυακή πύλη www.e-kyklades.gr (που αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο προβολής των επιχειρήσεων, έχοντας σημειώσει τους τελευταίους μήνες εντυπωσιακή άνοδο με μέσο όρο 7.500 επισκέψεις/ημέρα), αλλά και τη νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικών κρατήσεων (e-booking) του Επιμελητηρίου Κυκλάδων η οποία προσφέρει σύγχρονες δυνατότητες σε ανταγωνιστικές τιμές σε μικρά, αλλά όχι μόνο, τουριστικά καταλύματα.

epimelitirio kea 1

epimelitirio kea 7
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της παρουσίασης, ήταν η ανακοίνωση από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου της διασύνδεσης της Κέας μέσω του συστήματος τηλεδιάσκεψης, με το δίκτυο των οκτώ νησιών (Άνδρο, Θήρα, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σύρο και Τήνο) όπου διατηρεί γραφεία και συνεδριακές αίθουσες ο φορέας. Όπως ανέφερε ο κ. Ρούσσος, αυτό το εγχείρημα, αποτέλεσμα της συνεργασίας με τον δήμο Κέας, έρχεται σε μια περίοδο που η νησιωτικότητα είναι αντιμέτωπη με πολλά ζητήματα και επιβεβαιώσει ότι «τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος της τύχης μας βρίσκεται στα χέρια μας».

epimelitirio kea 8

(Visited 59 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*