Συνάντηση εργασίας για τα έργα υποδομών της Κύθνου

leontaritis garderis
admin
13/10/2016 09:31
 
 
 

Συνολική επισκόπηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κύθνου και ιεράρχηση των ζητημάτων που μπορούν να προωθηθούν άμεσα, με σκοπό την αναβάθμιση των υποδομών του δήμου και την τόνωση της αναπτυξιακής του φυσιογνωμίας πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη με τον δήμαρχο του νησιού Σταμάτη Γαρδέρη.
Στην εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, παρόντες ήταν επίσης ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Ελευθέριος Καστρίσιος, η Διευθύντρια Τεχνικών Έργων Κυκλάδων Αδαμαντία Συμεοπούλου, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Σχεδιασμού Αντώνης Λούβαρης, ο αντιδήμαρχος Κύθνου Γιώργος Ηλιού και το στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Νίκος Μήλας.
Όλοι οι συμμετέχοντες επιβεβαίωσαν τη βούληση τους για στενή συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα που αφορούν στην Κύθνο, ενώ το θέμα που κυριάρχησε ήταν η πορεία των έργων που υλοποιούνται στο νησί και ο τρόπος ολοκλήρωσης αυτών που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Σχολικά κτίρια, οδικό δίκτυο, σφαγείο, σπήλαιο
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε εκτενής αναφορά στην αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των εργασιών των σχολικών συγκροτημάτων του νησιού, την επισκευή των οποίων χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και δεν μπορούν να δημοπρατηθούν λόγω αλλαγής νομοθεσίας.
Ένα ακόμη θέμα που εξετάστηκε ήταν η επίσπευση της ολοκλήρωσης των εργασιών διαγράμμισης και ασφάλειας του οδικού δικτύου του νησιού, έργο που ήδη εκτελείται με φορέα χρηματοδότησης και υλοποίησης την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία για το επόμενο έτος θα διαθέσει πίστωση της τάξης των 220.000 ευρώ.
Επίσης, υπήρξε εκτενής αναφορά στο έργο του εκσυγχρονισμού και του εξοπλισμού του υφιστάμενου σφαγείου, για την υλοποίηση του οποίου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 80.000 ευρώ, ενώ θα συνδράμει και στη σύνταξη των απαιτούμενων μελετών μέσω των τεχνικών υπηρεσιών της.
Τέλος, επανεξετάστηκε το θέμα της αξιοποίησης του σπηλαίου Καταφύκι στη Δρυοπίδα και αποφασίστηκε να δρομολογηθούν διαδικασίες σε νέα βάση.

«Σχεδιάζουμε το μέλλον και δίνουμε λύσεις»
«Η αιρετή Περιφέρεια βρίσκεται με όλες της τις δυνάμεις αφοσιωμένη στην κοινή προσπάθεια για ανάπτυξη. Συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς, σχεδιάζουμε το μέλλον, δίνουμε λύσεις και παρεμβαίνουμε όπου απαιτείται» δήλωσε αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Λεονταρίτης.
Από την πλευρά του, ο κ. Γαρδέρης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση των θετικών εξελίξεων, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον αντιπεριφερειάρχη τόσο για το ενδιαφέρον του στη προώθηση έργων και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Κύθνος, όσο και για τη συμβολή του στη δημιουργία μουσειακού χώρου που θα προστατέψει και θα αναδείξει την ιστορία και την πολιτιστική ταυτότητα του νησιού (μετά την πρόσφατη απόφαση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκου να εντάξει το Αρχαιολογικό Μουσείο Κύθνου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» με το ποσό των 750.000 ευρώ).

(Visited 38 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*