Η Πάρος τίμησε το Νίκο Γλέζο

pesontes
admin
28/11/2016 21:11
 
 
 

Όταν η παλλαϊκή κραυγή του αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας από τη ναζιστική κατοχή έθρεψε το νεολαιίστικο αντιστασιακό κίνημα των μαύρων χρόνων της σκληρής κατακτητικής επιβολής, γεννήθηκαν ήρωες που ρίχτηκαν θαρραλέα στη φωτιά της μάχης για την ελευθερία παρά το νεαρό της ηλικίας τους.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Νίκος Γλέζος. Η Πάρος τίμησε τη μνήμη του την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, ημέρα εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης αλλά και απόδοσης φόρου τιμής στο «τέκνο» της, στον 19χρονο τότε Νίκο, που το Μάιο του 1944 εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στην Καισαριανή αφού πρώτα βασανίστηκε απάνθρωπα στη φυλακή για την πλούσια αντιστασιακή του δράση.

Κατόπιν δοξολογίας στον Ι.Ν. Παναγίας Εκατονταπυλιανής, επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην πλατεία Μαντώ Μαυρογένους, ο Δήμος Πάρου τίμησε τη μνήμη του Νίκου Γλέζου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Π.Σ. «Αρχίλοχος» το πρωί της Κυριακής.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος και ο Έπαρχος Πάρου, για τον αγωνιστή μίλησαν η κα. Π. Γεωργιάδου και ο κ. Ε. Μαύρης, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μανώλης Γλέζος, αδελφός του ήρωα Νίκου…

Βίντεο και περισσότερα: ΕΔΩ 

(Visited 58 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*