Ανακοίνωση Κόκκινου για τις εκδηλώσεις μνήμης στις Ιερές Κατακόμβες Μήλου

milos katakombes 2016 1
admin
10/06/2017 09:53
 
 
 

Θρησκευτικές και πνευματικές εκδηλώσεις διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Σύρου – Μήλου και ο Δήμος Μήλου για τον εορτασμό των Αγίων Πάντων και των απ’ αιώνων κεκοιμημένων Χριστιανών στις Ιερές Κατακόμβες του νησιού.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 10 και 11 Ιουνίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και με αφορμή τον εορτασμό ο Χαράλαμπος Κόκκινος, αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και πρώην Γ.Γ. της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου την περίοδο 2004 – 2009 επισημαίνει τα εξής:
«Είναι ιδιαίτερα θετικό, στην κρίσιμη για τη χώρα μας περίοδο που διανύουμε, να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις που τονώνουν το θρησκευτικό συναίσθημα και ισχυροποιούν το ηθικό του δοκιμαζόμενου λαού μας.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Δωρόθεος Β’ με τις συνεχείς προσπάθειές του συμβάλλει -επί σειρά ετών- τα μέγιστα στη στήριξη της κοινωνίας μας και είναι αρωγός και άξιος πνευματικός ηγέτης των νησιωτών μας στις Κυκλάδες που δραστηριοποιείται η Μητρόπολη Σύρου και όπου διακονεί η ταπεινότητά του.
Είναι θετικό που ο δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης και το Δημοτικό Συμβούλιο συνδράμουν και συνδιοργανώνουν τέτοιες εκδηλώσεις.
Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στη Μήλο δείχνει για μια ακόμη φορά το έντονο και έμπρακτο ενδιαφέρον για τους κατοίκους του Αιγαίου.
Θυμίζω ότι επί θητείας του στο Υπουργείο Εσωτερικών την περίοδο 2004 – 2009 είχε στηρίξει θερμά την προσπάθειά μας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Μήλου και του Μητροπολίτη μας κ. Δωροθέου για τη χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου «Επεμβάσεις στερέωσης προστασίας και βελτίωσης επισκεψιμότητας κατακομβών Μήλου». Το έργο προϋπολογισμού 635.200,33€ εντάχθηκε στις 12.5.2005 στο Μέτρο 3.5 «Προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού – Καινοτόμες δράσεις» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου 2000 – 2009 και ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2010. Φορέας υλοποίησης ήταν Δ/νση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού.
Το νησί της Μήλου εορτάζει και στέλνει μήνυμα σε όλους μας ότι οι κάτοικοι του Αιγαίου -όπως και όλοι οι Έλληνες – όταν είναι ενωμένοι ξέρουν να διεκδικούν τα δίκαιά τους και να υλοποιούν έργα και δράσεις ζωής.
Αξίζουμε καλύτερη ζωή και είναι βέβαιο ότι μπορούμε να το πετύχουμε με διαρκή προσπάθεια και ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, ξεπερνώντας τα προβλήματα του σήμερα».

Χαράλαμπος Κόκκινος
*Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου
*Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.
*Πρώην Εκτελεστικός Γραμματέας Π.Ν.Αι.

(Visited 213 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*