«Ανοίγει ο δρόμος» για τις κινηματογραφικές παραγωγές στη Σύρο

syros tourismos
admin
24/07/2017 12:40
 
 
 

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο που «ανοίγει τον δρόμο» για την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών στα νησιά, στα οποία περιλαμβάνεται και η Σύρος.
Αυτό ανακοίνωσε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος επισήμανε ότι στο νομοσχέδιο προβλέπεται, επίσης, κρατική χρηματοδότηση 450 εκ. ευρώ για τα επόμενα χρόνια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Το σχέδιο νόμου, που είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από τις 20 Φεβρουαρίου από τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, αναμένεται να ψηφισθεί εντός των προσεχών ημερών.

Στη Βουλή για τα studios ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων
«Στην αρχή, λίγοι πίστευαν ότι θα πετυχαίναμε το νομοθετικό πλαίσιο για ξένες οπτικοακουστικές παραγωγές. Είναι μια τεράστια επιτυχία που ελπίζω να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα […] Ανοίγει για τα νησιά μια καινούρια διαδρομή ανάπτυξης και εύχομαι και ελπίζω να αξιοποιηθεί κατάλληλα» δήλωσε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.
Σημειώνεται ότι αύριο το μεσημέρι ο κ. Λεονταρίτης θα παραστεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, προκειμένου να καταθέσει τις απόψεις του επί του σχεδίου νόμου, όσον αφορά στην εναρμόνιση του θεσμικού πλαισίου της ελληνικής νομοθεσίας με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή, προκειμένου να υλοποιηθεί η μεγάλη επενδυτική πρόταση των Αμερικανών παραγωγών του Hollywood για τη δημιουργία μόνιμων κινηματογραφικών studios στη Σύρο.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*