Επιστολή Λεονταρίτη σε Σταθάκη για την ηλεκτροδότηση του Νεωρίου

neorio 6
admin
28/07/2017 12:50
 
 
 

 

Επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα έστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ζητώντας τη μέριμνα τους προκειμένου να αποφευχθούν επισφαλείς και επικίνδυνες καταστάσεις που ίσως προκληθούν από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων του Νεωρίου.
Ο κ. Λεονταρίτης, μεταξύ άλλων, εκφράζει τους φόβους του για τους κινδύνους που απειλούν την ασφάλεια των εργαζομένων, αλλά και για το ενδεχόμενο βύθισης των πλωτών δεξαμενών του ναυπηγείου, που μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στο λιμάνι και την οικονομική ζωή της Σύρου.
Σημειώνεται ότι η επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης, στους βουλευτές του νομού, τον κ. Κοκκάλα (πρόεδρο ΔΣ Ναυπηγικών & Βιομηχανικών Επιχειρήσεων Σύρου Α.Ε.), τον κ. Στεφάνου (διευθύνοντα σύμβουλο ΔΣ Ναυπηγικών & Βιομηχανικών Επιχειρήσεων Σύρου Α.Ε.), τον κ. Ταβουλάρη (μέλος ΔΣ Ναυπηγικών & Βιομηχανικών Επιχειρήσεων Σύρου Α.Ε.), το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων και την προσωρινή Διοίκηση Εργοστασιακού Σωματείου Εργαζομένων Νεωρίου.

Αναλυτικά, το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Λεονταρίτη έχει ως εξής:
Κύριοι Υπουργοί,
Διακατεχόμενος από αγωνία λόγω των σοβαρότατων λειτουργικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα το ΝΕΩΡΙΟ, εξαιτίας της διακοπής της ηλεκτροδοτήσεως των εγκαταστάσεών του, απευθύνομαι σε εσάς, ζητώντας την προσωπική σας παρέμβαση στην άρση των ορατών κινδύνων για την ασφάλεια των εργαζομένων, των εγκαταστάσεων του ναυπηγείου αλλά και του ενδεχόμενου πρόκλησης ενός περιβαλλοντικού ατυχήματος, αυτού της βύθισης των πλωτών δεξαμενών του ναυπηγείου, που μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στο λιμάνι και στην οικονομική ζωή του τόπου, καθώς και παρακώληση της ναυσιπλοΐας εν μέσω θερινής περιόδου.
Αναγνωρίζοντας ότι η Διοίκηση της ΔΕΗ πολλές φορές μέχρι σήμερα έχει δείξει και κατανόηση και καλή διάθεση στο θέμα των χρεών της Επιχείρησης προς αυτήν, έχοντας ενδεχομένως εξαντλήσει κάθε περιθώριο καλής πίστης, παρακαλώ για τη μέριμνά σας για την αποφυγή επισφαλών και επικίνδυνων καταστάσεων, είτε μέσω της επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος, είτε μέσω εξαναγκασμού των ιδιοκτητών του ναυπηγείου να προβούν στον εφοδιασμό των γεννητριών με πετρέλαιο.
Ήδη από τις 8/5/2017 με εξώδικό μου και υπό την ιδιότητά μου ως υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Νομού προς τη Διοίκηση του Ναυπηγείου και τις Δικαστικές Αρχές έχω γνωστοποιήσει τις δυνητικές συνέπειες από ενδεχόμενη έλλειψη μέριμνας εκ μέρους της Διοίκησης, αναφορικά με την ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων, την προστασία του περιβάλλοντος, την εύρυθμη λειτουργία του λιμένα της πόλης και της ζημίας στην οικονομία και την τουριστική ανάπτυξη της Σύρου.
Βέβαιος για το προσωπικό σας ενδιαφέρον, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*