Πρόγραμμα λειτουργικών και πνευματικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου στην Τήνο

panagia tinos
admin
14/08/2017 09:42
 
 
 

Ξεκίνησαν από χθες οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 15ης Αυγούστου στην Τήνο, με την τέλεση αρχιερατικού εσπερινού και ιεράς παράκλησης στον αύλειο χώρο του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.
Σήμερα, στις 7 το απόγευμα, θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση, καταθέσεις στεφάνων στο κενοτάφιο Κ/Δ «ΕΛΛΗ» από τον Αρχηγό ΓΕΝ, τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, τον δήμαρχο Τήνου και τον Μητροπολίτη Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεο Β’ (ο οποίος είναι και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος). Μία ώρα αργότερα, θα τελεστεί Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του κ. Δωροθέου Β’ και στις 11 το βράδυ θα τελεστεί Ιερά Παράκληση.
Οι λειτουργικές και πνευματικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν ανήμερα της 15ης Αυγούστου, οπότε στις 02:30 θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Στις 7 το πρωί οι καμπάνες θα χτυπήσουν χαρμόσυνα και θα γίνει παιάνιση Εωθινού από τις Φιλαρμονικές του Πολεμικού Ναυτικού και του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου στους δρόμους της πόλης. Την ίδια ώρα (07:00) θα τελεστεί Όρθρος Ιεράς Πανηγύρεως, ενώ στις 08:30 θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’.
Στις 09:30 θα γίνει ρίψη στεφάνου στον υγρό τάφο του Κ/Δ «ΕΛΛΗ» από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης και τη στρατιωτική ηγεσία και θα ακουστούν τιμητικοί κανονιοβολισμοί από το «Κανονάκι της ΕΛΛΗΣ». Στις 10:30 έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Μεγαλόχαρης, με πλήρη εκκλησιαστική τάξη, δέηση από την εξέδρα της πλατείας Παντανάσσης και εκφώνηση του πανηγυρικού από τον κ. Δωρόθεο Β’.
Στις 12 το μεσημέρι θα υπάρξει δοχή στην αίθουσα υποδοχής του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου από την Διοικούσα Επιτροπή, με τις εκδηλώσεις να ολοκληρώνονται στις 8:30 το βράδυ με την παιάνιση εμβατηρίων από την Φιλαρμονική του Ιερού Ιδρύματος στην παραλιακή οδό της πόλης.

megaloxari 1

antitorpiliko elli

(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*