Συνάντηση Μαραγκού – εργαζομένων Νεωρίου: Τον… στρίμωξαν στα «σχοινιά»

synantisi dimos newrio ergazomenoi
admin
18/08/2017 13:54
 
 
 

Την εξέλιξη που αναμενόταν να έχει, όπως είχε φανεί και από τη συνάντηση που είχε προηγηθεί πριν δύο μέρες (απουσία του δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης), είχε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής ανάμεσα στον δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό και στελέχη της δημοτικής αρχής με την Διοίκηση του Εργοστασιακού Σωματείο Εργαζομένων Νεωρίου (παρουσία και αρκετών εργαζόμενων του ναυπηγείου).

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Δούναβης, ο αντιδήμαρχος Αλέξης Αθανασίου, ενώ στην πορεία της συνάντησης ήρθε και ο αντιδήμαρχος κ. Σαγκινέτος.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Αντώνης Χατζαντώνης, κατά κύριο λόγο, αλλά και άλλα μέλη του ΔΣ και απλοί εργαζόμενοι, «στρίμωξαν στα σχοινιά» τον δήμαρχο, κατηγορώντας τον για «αδιαφορία» προς το Νεώριο και τους εργαζόμενους του, ιδιαίτερα από τότε που άλλαξε η διοίκηση του Εργοστασιακού Σωματείου αλλά και για το γεγονός ότι δεν έχει πάρει ξεκάθαρη θέση και δεν στηρίζει την μοναδική επίσημη πρόταση εξαγοράς του ναυπηγείου.
Υπήρξαν στιγμές που οι τόνοι ανέβηκαν… επικίνδυνα και υπήρξε αρκετή ένταση, δείγμα της αγανάκτησης των εργαζομένων και της καχυποψίας τους προς την δημοτική αρχή, χωρίς ωστόσο ποτέ να ξεφύγει η κατάσταση από τα επιτρεπτά όρια.
Προς το τέλος της συνάντησης οι τόνοι έπεσαν και φάνηκε να υπάρχει κλίμα συναίνεσης, με τις σχέσεις των δύο πλευρών να ξεκινούν από το μηδέν, χωρίς ωστόσο οι εργαζόμενοι να δίνουν «συγχωροχάρτι», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζαντώνης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*