Στη Σύρο ο Εμπορικός Σύμβουλος και ο Ειδικός επί Εμπορικών Θεμάτων της Αμερικανικής Πρεσβείας

silver bonanos synantiseis
admin
26/09/2017 17:34
 
 
 

Συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, καθώς και τον δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών Αλέξη Αθανασίου είχαν σήμερα ο Εμπορικός Σύμβουλος και ο Ειδικός επί Εμπορικών Θεμάτων της Πρεσβείας των Η.Π.Α κ.κ. Keith Silver (Commercial Counselor) και George Bonanos (Commercial Specialist), αντίστοιχα.

Οι συζητήσεις των αξιωματούχων της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού εστιάστηκαν σε θέματα οικονομικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, χωρίς να λείπουν οι αναφορές και σε επιμέρους, πιο εξειδικευμένους τομείς, όπως για παράδειγμα ο τουρισμός.

 

silver bonanos leontaritis

«Δυναμική επιχειρηματικά περιοχή οι Κυκλάδες»
Η συνάντηση που είχαν ο κ. Λεονταρίτης με τους κ.κ. Silver και Bonanos εστιάστηκε κυρίως στην ανάπτυξη και προώθηση επιχειρηματικών σχέσεων και συνεργασιών. Τα θέματα που μονοπώλησαν τη συζήτηση ήταν η στήριξη της κυβέρνησης των Η.Π.Α στην επενδυτική πρόταση για τη μεταβίβαση και τον εκσυγχρονισμό του Νεωρίου, όπως επίσης και στην υλοποίηση της πρότασης των Αμερικανών παραγωγών του Hollywood.
Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τους συνομιλητές του για το παραγωγικό και οικονομικό προφίλ της Περιφέρειας, την γεωπολιτική σημασία της περιοχής, τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται, καθώς και για την ιστορική και πολιτισμική της διαδρομή. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην ισχυρή θέληση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου να προσελκύσει επενδύσεις και ευχήθηκε οι προσπάθειες που έχουν γίνει έως τώρα και από τις δύο πλευρές «να παράξουν ουσιαστικά, πρακτικά και αξιόλογα αποτελέσματα».
Οι Εμπορικοί Σύμβουλοι της Αμερικανικής Πρεσβείας, από την πλευρά τους, χαρακτήρισαν τις Κυκλάδες ως «μια δυναμική επιχειρηματικά περιοχή, με σημαντικά πλεονεκτήματα», σημειώνοντας πως στόχος των ΗΠΑ είναι η ενδυνάμωση των διμερών εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων με την Ελλάδα.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Λεονταρίτης συνόδευσε την αμερικανική αντιπροσωπεία στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου του Νεωρίου, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα μέλη του Εργοστασιακού Σωματείου των εργαζομένων.

 

silver bonanos maragkos athanasioy

Συνάντηση στο Δημαρχείο Σύρου-Ερμούπολης, με έμφαση στο Νεώριο
Το ναυπηγείο του Νεωρίου ήταν το κυρίαρχο θέμα της συνάντησης που είχαν οι κ.κ. Silver και Bonanos με τον δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης κ. Μαραγκό και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Αθανασίου στο δημαρχείο.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν στην οικονομία του νησιού και κυρίως στην προσέλκυση επενδύσεων αμερικανικών συμφερόντων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ναυπηγείο, όπως επίσης στον τομέα των υποδομών, του τουρισμού και της κρουαζιέρας.
Ο κ.κ. Μαραγκός και Αθανασίου παρουσίασαν εκτενώς την στρατηγική της δημοτικής αρχής στους συγκεκριμένους τομείς, αναφέροντας μεταξύ άλλων την πίστη τους στην επαναλειτουργία του ναυπηγείου «με σύγχρονο και βιώσιμο» τρόπο, ενώ διατράνωσαν την πεποίθηση τους για την ομαλή συνύπαρξη του ναυπηγείου με τις υπόλοιπες οικονομικές δραστηριότητες του νησιού και τη συνεισφορά του στην βελτίωση της τοπικής οικονομίας.
Η συζήτηση ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με τις δύο πλευρές να δεσμεύονται για περαιτέρω γόνιμη συνεργασία.

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*