Επιμελητήριο: «Αδιανόητο να μιλάμε για διαχωρισμούς στο ΦΠΑ σε νησιά του ίδιου νησιωτικού χώρου»

admin
12/03/2015 13:41
 
 
 

Μόνο επιζήμιος μπορεί να είναι ο διαχωρισμός του ΦΠΑ σε νησιά των ίδιας χωρικής ενότητας, σύμφωνα με το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Στην επιστολή που έστειλε το Επιμελητήριο στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με θέμα «Συντελεστές Φ.Π.Α. στις νησιωτικές περιοχές» αναφέρεται στην πρόσφατη φημολογία που αφορά στους δύο σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, σύμφωνα με την οποία για πρώτη φορά τίθεται θέμα διαχωρισμού των συντελεστών Φ.Π.Α. σε νησιά της ίδιας χωρικής ενότητας.

«Είναι αδιανόητο να μιλάμε, έστω και υποθετικά, για τέτοιους διαχωρισμούς, όταν γνωρίζουμε ότι σε νησιά του ίδιου νησιωτικού χώρου, που αποτελούν μια ενιαία και αδιάσπαστη ενότητα και λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία, η εφαρμογή τέτοιων μέτρων θα πλήξει το σύνολο του νομού και τον τουρισμό, ο οποίος αποτελεί ίσως τη μοναδική πλουτοπαραγωγική πηγή από την οποία αναμένονται αξιόλογα έσοδα όχι μόνο για την τοπική, αλλά και για την εθνική οικονομία» τονίζει χαρακτηριστικά το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

(φωτό: ethnos.gr)

 

 

(Visited 10 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*