Γιώργος Χατζημάρκος: «Όλα τα έργα έχουν “πατέρα”, την κοινωνία στην οποία απευθύνονται»

aithoysa pollaplon xriseon 1
admin
28/09/2017 11:45
 
 
 

Ένα έργο ζωτικής σημασίας που η Πάρος χρειαζόταν και περίμενε για πολλά χρόνια, άνοιξε χθες και επίσημα τις πόρτες του.

«Παραδίδουμε σήμερα στην κοινωνία της Πάρου ένα σύγχρονο κλειστό κέντρο αθλητισμού, που κατασκευάστηκε με πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, για το οποίο η Πάρος δούλεψε πολλά χρόνια και περίμενε επίσης πολλά χρόνια. Αυτό απαντά και στο ερώτημα περί “πατρότητας” των έργων. Ναι, όλα τα έργα έχουν πατέρα, την κοινωνία στην οποία απευθύνονται. Είμαστε ευτυχείς που το παραδίδουμε στην νεολαία της Πάρου και μπορέσαμε έτσι να υπηρετήσουμε τις επιθυμίες και τις ανάγκες της» δήλωσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος μετά τα εγκαίνια της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εκδηλώσεων, στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου – Μάρπησσας.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν χθες από τον Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικο, τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Πάρου Μάρκο Κωβαίο, παρουσία των τοπικών αρχών, με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και της νεολαίας του νησιού. Τον κ. Χατζημάρκο συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο έπαρχος Πάρου και πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Μπιζάς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μάρκος Δαδάος και Παντελής Τζανακόπουλος, καθώς και ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Αντώνης Βουτσίνος.

 

aithoysa pollaplon xriseon 2

Η «ταυτότητα» του έργου
Η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εκδηλώσεων αναβαθμίζει το Δημοτικό Σχολείο Αρχιλόχου – Μάρπησσας, δυναμικότητας 150 μαθητών. Φιλοξενεί αγωνιστικό χώρο καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης με ξύλινο δάπεδο αγωνιστικών προδιαγραφών και κερκίδες 296 θέσεων. Στον χώρο κάτω από τις κερκίδες βρίσκονται τα αποδυτήρια των αθλητών, θυρωρείο, ιατρείο, βοηθητικού και αποθηκευτικοί χώροι οργάνων.
Στόχος της είναι η δημιουργία ποιοτικότερου περιβάλλοντος μάθησης, την αντιμετώπιση του προβλήματος χώρου για τη διοργάνωση πολιτιστικών, αθλητικών σχολικών και λοιπών δραστηριοτήτων με την εξασφάλιση προσβασιμότητας σε όλους χωρίς διακρίσεις.
Το έργο «Αναβάθμιση του Δημοτικού σχολείου Αρχιλόχου Μάρπησσας», το οποίο περιλαμβάνει και την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», τον Ιούνιο του 2016, με προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Πάρου.

 

aithoysa pollaplon xriseon 3

Ποια άλλα έργα έχουν δρομολογηθεί στην Πάρο
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, «η μεγάλη προσπάθεια για την ανάπτυξη του νησιού συνεχίζεται και στο νέο ΕΣΠΑ». Τα έργα που έχουν ενταχθεί ήδη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 φτάνουν συνολικά σε προϋπολογισμό τα 4,5 εκ. ευρώ και είναι τα εξής:
*η κατασκευή των συνοδών έργων στη Μονάδα Αφαλάτωσης της Παροικιάς
*η αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου Ύδρευσης Κώστου – Παροικιάς
*το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου και
*το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Νάουσας “Η ΑΓΑΠΗ”
Πριν τα εγκαίνια της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εκδηλώσεων, προηγήθηκε χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο, σύσκεψη του περιφερειάρχη, του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και του επάρχου με τον δήμαρχο Πάρου, δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων και εκπροσώπους φορέων του νησιού, όπου συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα.

aithoysa pollaplon xriseon 4

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*