Συνάντηση Χατζημάρκου – Λεονταρίτη με εκπρόσωπο ενδιαφερόμενων επενδυτών για το Νεώριο

xatzimarkos leontaritis ksenokostas
admin
01/10/2017 16:31
 
 
 

Με τον Πάνο Ξενοκώστα, εκπρόσωπο του ενδιαφερόμενου επενδυτικού σχήματος για το ναυπηγείο του Νεωρίου, συναντήθηκαν σήμερα ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, οι κ.κ. Χατζημάρκος και Λεονταρίτης «είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν το ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον, από πλευράς της εταιρείας Onex, για την υλοποίηση επένδυσης στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου του Νεωρίου», ενώ επιβεβαιώθηκαν και επιμέρους στοιχεία που περιλαμβάνονται στην εν λόγω επενδυτική πρόταση, η οποία είναι η «μόνη σε γνώση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».
Τα στοιχεία αυτά είναι: α) η προστασία των θέσεων εργασίας, β) η άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων στους εργαζομένους και τους προμηθευτές, γ) η ανανέωση του τεχνικού εξοπλισμού της μονάδας και δ) η συνέχιση λειτουργίας του ναυπηγείου. Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, τα παραπάνω «αποτέλεσαν και απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, βάσει της οποίας θα αναληφθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα πρωτοβουλίες από πλευράς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τη λήξη της ομηρίας μιας κοινωνίας κι ενός νησιού».

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*